Γεωργιάδης για υπόθεση Σαουδικής Αραβίας: Δεν με άφησαν να δω τα έγγραφα του Λοβέρδου

Γεωργιάδης για υπόθεση Σαουδικής Αραβίας: Δεν με άφησαν να δω τα έγγραφα του Λοβέρδου Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Σε μια καταγγελία σχετικά με την υπόθεση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία προχώρησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Τονίζει ότι δεν παρέχεται πρόσβαση των βουλευτών στα απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε χθες ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος στο προεδρείο της Βουλής.

Την ίδια ώρα, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ ανέφερε ότι πρέπει να ξανακοιτάξουν τις υπογραφές τους οι υπουργοί - μέλη του ΚΥΣΕΑ πριν την συζήτηση στη Βουλή η οποία βαίνει προς αναβολή μετά την επιστολή του πρωθυπουργού που ζητά να είναι παρών και να μην γίνει αύριο.

«Η συνέχεια μιας συμπεριφοράς που είναι επιλήψιμη στο υπουργείο Άμυνας αποδεικνύει το όχι μεμονωμένο της περίπτωσης» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε την πώληση 300 βομβών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τελικά εμφανίζεται να πουλάει 1.000 βόμβες χωρίς την έγκριση της επιτροπής της Βουλής, χωρίς διακρατική συμφωνία και χωρίς απόφαση του ΚΥΣΕΑ.


Μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε περίεργο τον τρόπο με τον οποίο δόθηκαν τα χρήματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επισημαίνοντας πως θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις αύριο στη Βουλή.


«Οι κύριοι υπουργοί και ο πρωθυπουργός που έβαλαν τις υπογραφές τους στη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία στο ΚΥΣΕΑ μήπως έπρεπε ενόψει της συζήτησης να ξανακοιτάξουν τις υπογραφές τους;» διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας καλώντας τον πρωθυπουργό να πάρει θέση στο ζήτημα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM