Σκληρή αντιπαράθεση Μαξίμου και ΝΔ για την Ξαφά

Σκληρή αντιπαράθεση Μαξίμου και ΝΔ για την Ξαφά Facebook Twitter
1

Η οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά βρίσκεται στο κέντρο νέας σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας μετά τις αποκαλύψεις για τις θέσεις που φέρεται να διατύπωσε σε κλειστή συνάντηση επενδυτών στο Λονδίνο.

Θέσεις που καταγγέλλεται ότι άναψαν κόκκινο στους επενδυτές να φέρουν τα λεφτά τους στη χώρα, μιας και τους είπε ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση, η τρίτη αξιολόγηση δεν θα κλείσει ενώ, μετά τις κάλπες και τη νίκη της Ν.Δ, η χώρα θα υπογράψει ένα ακόμα μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, σε εκδήλωση σε κλειστή λέσχη του Ουεστμίνστερ του Λονδίνου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι μεγάλων επενδυτικών ομίλων που ειδικεύονται στις επενδύσεις στις τράπεζες και τη διαχείριση και αγορά ομολόγων, η κυρία Ξαφά ανέφερε ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, πως δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και πως ο κ. Μητσοτάκης, αφού γίνει πρωθυπουργός το 2018, θα υπογράψει νέο μνημόνιο.

Μετά τις αποκαλύψεις σκληρή επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας, την ώρα που η κυβέρνηση καλεί τους επενδυτές να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα.

Η ΝΔ απάντησε ότι η κυρία Ξαφά καμία σχέση δεν έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ότι η κυβέρνηση επιχειρεί τον αποπροσανατολισμό από την υπόθεση Καμμένου, ενώ η Δράση, που έχει προσχωρήσει στη ΝΔ και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της είναι η κυρία Ξαφά, κατήγγειλε την κυβέρνηση για fake news.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου 

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.

Η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ. Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει.

Η ανακοίνωση αναφέρεται σε ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» στο οποίο υποστηρίζεται ότι η Μιράντα Ξαφά συναντήθηκε με επενδυτές στο Λονδίνο και είπε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

«Το Μέγαρο Μαξίμου μέσα στην απελπισία του καταφεύγει καθημερινά πλέον σε συκοφαντίες και ψέματα. Η τελευταία ανακοίνωσή του πρωθυπουργού για την κυρία Ξαφά στερείται κάθε σοβαρότητας.

Η κυρία Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Αντιθέτως ο κ. Καμμένος είναι συναρχηγός του κ. Τσίπρα. Θα δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας για τα σκάνδαλα του κ. Καμμένου ή θα συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση διακινώντας ανοησίες;

Ως προς την ουσία τώρα: Εν αντιθέσει με τον Αλέξη Τσίπρα που πολεμούσε και πολεμά κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί με κάθε ευκαιρία επενδυτές στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα που η ανερμάτιστη Κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να τις διώξει.

Οι πολίτες θυμούνται καλά ότι ο κ. Τσίπρας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, υπονόμευε κάθε επένδυση και καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ που δήθεν θα καταργούσε και τους φόρους τους επειδή τάχα θα έφερνε σεισάχθεια.

Η υπονόμευση της χώρας, τα ψέματα και το θράσος έχουν από καιρό ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια