Tσακαλώτος για τις άδειες κρατουμένων: Είμαστε με τον Ντοστογιέφσκι

Tσακαλώτος για τις άδειες κρατουμένων: Είμαστε με τον Ντοστογιέφσκι Facebook Twitter
3

Κοινωνικό μέρισμα, Ζαγοροχώρια και Ντοστογιέφσκι περιλάμβανε η σημερινή (14/11) τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή. 

Συγκεκριμένα, για το κοινωνικό μέρισμα τόνισε πως η κυβέρνηση έχει πάρει το πράσινο φως από τους Θεσμούς. 

 «Το σχέδιο μας δεν ξάφνιασε κανέναν το είχαμε ανακοινώσει. Δεν ξέραμε το ποσό. Τώρα που συμφωνήσαμε με τους θεσμούς το μοιράσαμε. Ο ελληνικός λαός γνώριζε πως αυτή ήταν η στρατηγική», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και απάντησε και στον Νίκο Δένδια ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε εκφράσει την άποψη ότι ο κ. Τσακαλώτος τον επιβεβαίωσε εν μέρει αναφορικά με την χθεσινή του θέση ότι η εξαγγελίες Τσίπρα συνιστούν παραβίαση του πολιτεύματος.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε πάντως τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ μεγάλη υπερβολή και επιχείρησε να την αποδομήσει με το γνωστό του ύφος εμπλέκοντας ένα νοερό ταξίδι στα Ζαγοροχώρια παρέα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά.

Ο κ. Τσακαλώτος έσπευσε παράλληλα να απορρίψει την τροπολογία της ΝΔ με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.

«Είμαστε οπαδοί του Ντοστογιέφσκι ότι ο πολιτισμός μιας χώρας εξαρτάται από το πως αντιμετωπίζει τους φυλακισμένους» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος και κατηγόρησε την ΝΔ ότι δεν θα της βγει σε καλό η ακροδεξιά ρητορική που έχει υιοθετήσει.

Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος είχε χαρακτηρίσει το μέρισμα πολιτικό τέχνασμα για την υφαρπαγή ψήφων.

«Θα δείτε ότι θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Συνεχίζετε να βάζετε χαμηλά τον πήχυ και αυτό μας βοηθά» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια