Ο Ν.Παππάς καλεί όλα τα κόμματα να στηρίξουν τα μέτρα για την «μετάβαση των ΜΜ στη βιωσιμότητα»

Ο Ν.Παππάς καλεί όλα τα κόμματα να στηρίξουν τα μέτρα για την «μετάβαση των ΜΜ στη βιωσιμότητα» Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

«Το δημόσιο θα βγει ωφελημένο και οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα εξισορροπήσουν τη νέα επιβάρυνση για τη στήριξη του ταμείου των δημοσιογράφων», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς καλώντας σήμερα τα κόμματα να ψηφίσουν την τροπολογία για τη μείωση του συντελεστή του ειδικού φόρου διαφήμισης για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο Νίκος Παππάς κάλεσε όλες τις πτέρυγες να στηρίξουν την «μετάβαση των σταθμών στη βιωσιμότητα», το πέρασμα του Τύπου σε μια νέα φάση, που θα χαρακτηρίζεται από τη ρύθμιση, την απασχόληση και την δίκαιη φορολόγηση - και προανήγγειλε ότι ανοίγει διάλογος για την εφαρμογή μέτρων ελάφρυνσης σε όλο το χώρο των μέσων ενημέρωσης.

Άλλωστε, ο φόρος από τη διαφήμιση, αν και είχε ψηφιστεί από το 2010, ουδέποτε καταλογίστηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και μόλις το 2015 ξεκίνησε η διαδικασία είσπραξής του.


«Η τροπολογία για τη μείωση του φόρου διαφήμισης, έρχεται αφού τελεσφόρησε η διαδικασία της ψηφοφορίας για τον ΕΔΟΕΑΠ- που η προοπτική της λύσης αγκαλιάστηκε από το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου. Έρχεται αφού η νομοθετική ρύθμιση επικυρώθηκε από τη Βουλή με ευρύτατη πλειοψηφία, κυρίως δε, θα ισχύει για τους σταθμούς που θα έχουν πλέον άδεια από το διαγωνισμό του ΕΣΡ», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και υπενθύμισε ότι με το πλαίσιο που έχει θεσπιστεί, τρεις μήνες μετά την επικείμενη αδειοδότηση από το ΕΣΡ, δεν θα λειτουργούν τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας χωρίς άδεια.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM