Αυστηρή προειδοποίηση από Μητσοτάκη για διαγραφές βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά

Αυστηρή προειδοποίηση από Μητσοτάκη για διαγραφές βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά Facebook Twitter
4

Να αποσύρουν τις προσφυγές τους στη δικαιοσύνη καλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους πρώην βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν αποζημιώσεις, αλλιώς -όπως τονίζεται σε ανακοίνωση- θα διαγραφούν από το κόμμα.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως «βάσει του νόμου 4387/2016, γνωστού και ως νόμου Κατρούγκαλου, που καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία, αλλά έγινε νόμος του κράτους από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πρώην βουλευτές που έχουν συνταξιοδοτηθεί, νομιμοποιούνται να αξιώσουν αναδρομικά αποζημιώσεις από το Δημόσιο, επικαλούμενοι την "ανάγκη" εξίσωσης των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ υπενθυμίζει πως το κόμμα είχε αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη το 2008, αρνούμενη να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση.

«Η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε αμφισβητεί τη νομιμότητα. Ωστόσο, οι πρώην βουλευτές της οφείλουν να συναισθανθούν την κραυγαλέα πρόκληση που συνιστά για τους πολίτες μια τέτοια αξίωση, ακόμη και αν αυτή είναι νόμιμη με την κατάπτυστη ρύθμιση Κατρούγκαλου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί όλους τους πρώην βουλευτές του κόμματος που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας τις σχετικές αποζημιώσεις, να αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους. Σε άλλη περίπτωση θα έχουν θέσει εαυτούς εκτός κόμματος» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Αν ειναι να παρει χοντρα λεφτα ο πρωην βουλευτης δεν νομιζω να τον ενδιαφερει και πολυ αν ειναι στο κομμα του η τον διωξουν.Την συνταξη θα την περνει κανονικα και το πολυ πολυ παει σε αλλο κομα
Η τοποθέτησή σας πιστεύω είναι και πολλών άλλων και απηχεί μια κοινωνική και πολιτική στάση, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑΣΗ ΑΝΟΧΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΚΥΝΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ.Εδώ λοιπόν, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΕΥΘΥΝΗ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΡΩΣΗ Ή ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ - ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ - ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ.Οπότε, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΤΟΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...ΚΑΙ - ΠΡΑΚΤΙΚΑ - ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΝΕΡΓΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ... Ας μην παραπονιόμαστε λοιπόν.
Σωστή απόφαση και πρέπει να ισχύσει για όλους ανεξαιρέτως που δεν θα αποσύρουν τις αγωγές.Αναμένουμε το ίδιο από ΟΛΑ τα κόμματα που τυχόν ανήκουν οι βουλευτές.Και ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ και δεν αποσύρουν την αγωγή, να τους επισημάνουμε, να τους επικρίνουμε δριμύτατα και αν τυχόν ξαναβάλουν υποψηφιότητα, να τους στείλουμε σπίτι τους ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.