Κικίλιας για F-16: Να ενημερωθεί άμεσα η Βουλή για όλες τις πτυχές της συμφωνίας

Κικίλιας για F-16: Να ενημερωθεί άμεσα η Βουλή για όλες τις πτυχές της συμφωνίας Facebook Twitter
0

Άμεση ενημέρωση της Βουλής για όλες τις πτυχές της συμφωνίας αναβάθμισης των ελληνικών μαχητικών F-16, ζήτησε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Σημείωσε ότι η αναβάθμιση της επιχειρησιακής δυνατότητας των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 είναι επιβεβλημένη, ωστόσο πρόσθεσε ότι «οι μέχρι σήμερα χειρισμοί της κυβέρνησης, όπως επιβεβαιώνουν η χθεσινή παρουσία του κ. Τσίπρα και οι αντιφατικές διαρροές του κ. Καμμένου, δείχνουν έλλειμμα προετοιμασίας, μεγάλη προχειρότητα και γεννούν εύλογα ερωτήματα στους Έλληνες πολίτες».

Όπως τόνισε, «η κυβέρνηση οφείλει, το ταχύτερο δυνατόν, να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για όλες τις πτυχές της συμφωνίας, καθώς το κόστος της αναβάθμισης των αεροσκαφών φαίνεται υψηλότατο, ενώ και τα φημολογούμενα αντισταθμιστικά οφέλη παραπέμπουν σε πονεμένες ιστορίες του παρελθόντος».

«Η ελληνική κοινωνία, περισσότερο από ποτέ, απαιτεί απόλυτη διαφάνεια», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι Τσίπρας και Τραμπ συμφώνησαν χθες για την αναβάθμιση περισσότερων από 120 μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως ανέφερε χθες ο αμερικανός πρόεδρος, αλλά και σύμφωνα με έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, το συνολικό κόστος του προγράμματος θα αγγίξει τα 2,404 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος διευκρίνισε πως η οροφή για την αναβάθμιση των συγκεκριμένων αεροσκαφών από τον προϋπολογισμό είναι 1,1 δις ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM