O Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδικάζει την επίθεση στον καθηγητή Άγγελο Συρίγο

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδικάζει την επίθεση στον καθηγητή Άγγελο Συρίγο Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε σήμερα (4/10), στις 7μ.μ.., τον καθηγητή κ. Άγγελο Συρίγο και του εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του, καταδικάζοντας –σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες- «απερίφραστα τις εναντίον του επιθέσεις από φασιστοειδή υποκείμενα που στρέφονται ευθέως εναντίον των Ακαδημαϊκών Ελευθεριών».

H συνάντησή τους έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την εμφάνιση αφισών σε αρκετά σημεία της Αθήνας που είχαν ως σαφή στόχο τη στοχοποίηση του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστήμιου.

Οι εν λόγω αφίσες τοποθετήθηκαν σε τοίχους του ιδρύματος, πολλές γωνιές στο Κουκάκι αλλά και στις οδούς Μαυρομιχάλη και Ασκληπιού στα Εξάρχεια.

Η αφίσα με την φωτογραφία του κ. Συρίγου, έχει τίτλο «Αυτός είναι ο φασίστας» και συνοδεύεται από ένα κείμενο κατά του καθηγητή.

Η στοχοποίηση του καθηγητή έρχεται καθώς ο ίδιος τον περασμένο Φεβρουάριο είχε κάνει παρατήρηση σε δύο φοιτητές που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στους φρεσκοβαμμένους τοίχους του ιδρύματος. Στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση και ξυλοκοπήθηκε από ομάδα φοιτητών.

Η υπόθεση πήρε τη δικαστική οδό και ο πρώτος φοιτητής ήδη καταδικάστηκε ενώ στις 9 Οκτωβρίου είναι η δίκη του δευτέρου φοιτητή.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM