Χρήστος Λούλης: Στηρίζω Σταύρο Θεοδωράκη γιατί δεν αντέχω άλλα ψέματα

Χρήστος Λούλης: Στηρίζω Σταύρο Θεοδωράκη γιατί δεν αντέχω άλλα ψέματα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)
2

«Δεν μπορώ άλλα ψέματα. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει πει ποτέ ψέματα, τον πιστεύω και μου αρέσει με τα λάθη του, γιατί όλοι κάνουμε λάθη και μαθαίνουμε από αυτά» είπε ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης, ο οποίος είναι από τους ανθρώπους που υπέγραψαν την υποψηφιότητα του επικεφαλής του Ποταμιού για την ηγεσία του νέου φορέα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ο ηθοποιός επεσήμανε ότι είχε στηρίξει το Ποτάμι από την πρώτη στιγμή λέγοντας πως «ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι για μένα είναι ό,τι πιο κοντά στον φιλελευθερισμό που πιστεύω ότι πρέπει να εφαρμοστει κάποια στιγμή στην Ελλάδα. Και επειδή ο Σταύρος όσο τον έχω παρακολουθήσει δεν έχει πει ποτέ ψέμματα, έχει πει πράγματα τα οποία με εκφράζουν, σε σχέση με αυτά που πρέπει να γίνουν σε ολόκληρο το φάσμα αυτής της ζωής. Τον πιστεύω με άλλα λόγια.. Τον πιστεύω. Μου αρέσει και με τα λάθη του και ο ίδιος και όλοι μας μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αν και όχι όλοι. Οπότε από την πλευρά μου θα έλεγα ότι είναι μια γνήσια διακήρυξη στήριξης, όχι πίστης».

Επιπλέον ο κ.Λούλης ερωτηθείς σχετικά με το νέο φορέα και αν θα πρέπει να κινηθεί προς τα αριστερά ή προς τα κεντροαριστερά, ώστε να αποτελέσει το σύγχρονο δημοκρατικό κέντρο και να πρεσβεύει και τις ανάγκες εφαρμογής ξεκαθάρισε: Εγώ είμαι αντίθετος να υπάρχει σε αυτή την προσπάθεια η έννοια της δεξιάς ή της αριστεράς, καθώς πιστεύω πως αυτές τις έννοιες πρέπει να τις ξεχάσουμε. Η Αριστερά έχει πάρα πολλά χρόνια τώρα ένα αδικαιολόγητα θετικό πρόσημο, ενώ η Δεξιά έχει ένα αδικαιολόγητα αρνητικό πρόσημο. Δεν είναι ούτε Δεξιός ούτε Αριστερός, έχουν κάνει και οι δυο λάθη. Θα πρέπει να βάλουμε το δίλημμα κάπου αλλού. Να βάλουμε το δίλημμα στην ελευθερία ή στην επεμβατικότητα, στη μεγάλη κρατικίστικη επεμβατικότητα, που στην Ελλάδα έχει βιώσει η οικονομία της. Πάντως εγώ πιστεύω ότι θα πάμε στην ελευθερία. Η ελευθερία μπορεί να έχει και δεξιό και αρνητικό πρόσημο. Είναι λίγο σύνθετο αυτό και στη σγκεκριμένη φάση νομίζω ότι έχει να κάνει πιο πολύ με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό το θέμα του Κέντρου με ενδιαφέρει γιατί πρεσβεύω την ανοικτή ελεύθερη οικονομία αλλά ταυτόχρονα πιστεύω και στην ανοικτή και ελεύθερη επικοινωνία και τις κοινωνικές σχέσεις. Δεν μπορεί κάποιος άνθρωπος να έχει λιγότερα δικαιώματα γιατί έχει μια ιδαιτερότητα ή γιατί ξεφεύγει από τη νόρμα που μας θέλει να είμαστε όλοι στρέιτ ή λευκοι κλπ.»

Ιδιαίτερα καυστικός για τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επεσήμανε ότι «βλέπω ότι οι άνθρωποι κάνουν ότι μπορούν για να παραμείνουν περισσότερο στις θέσεις τους. Δεν υπάρχει καμία προσήλωση σε ιδεολογία. Κάνουν ότι μπορούν και το κάνουν και λάθος με έναν τρόπο πολύ παλιό, προμοτάροντας το πιο οπισθοδρομικό κομμάτι της κοινωνίας και της οικονομίας, προκειμένου να παραμείνουν στη θέση τους. Αυτό κάνει καλό στην καριέρα τους,αλλά κάνει κακό στον τόπο».

Καταλήγοντας στη συνέντευξή του ο Χρήστος Λούλης διευκρίνισε ότι θα έλεγε «όχι» σε ενδεχόμενη πρόταση υποψηφιότητας του για βουλευτής γιατί «δεν το έχω από θέμα ψυχοσύνθεσης να πείσω κάποιον ότι είμαι καλύτερος από κάποιον άλλο για να με ψηφίσει. Είμαι λίγο πρίγκιπας!».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια