ΣΥΡΙΖΑ: Το βραβείο αριστείας στο ρουσφέτι ανήκει δικαιωματικά στη ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Το βραβείο αριστείας στο ρουσφέτι ανήκει δικαιωματικά στη ΝΔ Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό των 106 φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών που κατέθεσαν την ίδια εργασία.

Στην ανακοίνωση το κυβερνών κόμμα επισημαίνει πως «το περιστατικό της μαζικής αντιγραφής που συνέβη κατά την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου τον περασμένο Ιούνιο στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών αναδεικνύει την... αριστεία της Νέας Δημοκρατίας και της νεολαίας της στο στήσιμο πελατειακών δικτύων στα ελληνικά πανεπιστήμια».


Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει «εξάλλου, η ΝΔ έσπευσε με υπερβολική καθυστέρηση να σχολιάσει την πρωτοφανή απόφαση της τοπικής ΔΑΠ Πατρών να στηρίξει τους 106 φοιτητές που κατέθεσαν την ίδια εργασία και αφού το θέμα πήρε εκτενέστατη δημοσιότητα, ενώ στις σχετικές ανακοινώσεις μίλησε για "υπερβολές"». Καταλήγοντας η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Το βραβείο αριστείας στο ρουσφέτι ανήκει δικαιωματικά στη ΝΔ».

Χθες ο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε δήλωσή του έκανε λόγο για «σοβαρότατο θέμα ηθικής και ακαδημαϊκής τάξεως». Μεταξύ άλλων, ο υπουργός άφησε αιχμές κατά φοιτητικών παρατάξεων που «έσπευσαν να προστατεύσουν τους "άριστους" αντιγραφείς», ενώ προανήγγειλε πως θα ληφθούν όλα τα μέτρα «ώστε να προστατευθεί η δυνατότητα των φοιτητών να εκπονούν και να συγγράφουν τις εργασίες τους εκτός των πανεπιστημιακών αιθουσών, γεγονός που αποτελεί πρόοδο και κατάκτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της έχει ζητήσει την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. «Από την πρώτη στιγμή τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστας Δέρβος όσο και η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων καταδίκασαν το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης Σχολής» τόνιζε την Τρίτη η ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Πάτρας και η εργασία κατατέθηκε στο μάθημα «Δυναμικά μαθηματικά Υποδείγματα». Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν συμφώνησε με την απόφαση του Συμβουλίου να τιμωρηθούν και οι 106 μαθητές, αντ' αυτού αντέδρασε και μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση όπου υπερασπιζόταν τους φοιτητές.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM