Σκληρό το πακέτο που έρχεται

Σκληρό το πακέτο που έρχεται Facebook Twitter
0

Χωρίς κάποιο αποτέλεσμα συνεχίστηκαν σήμερα οι συναντήσεις της Τρόικα με τον υπουργό Οικονομίας και αργότερα με τον πρωθυπουργό. Θέμα βεβαίως, τα νέα οικονομικά μέτρα, τα οποία προβλέπονται πολύ σκληρά, καθώς κάτι τέτοιο διαφάνηκε και από τις δηλώσεις χθες του κ. Βενιζέλου ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν εξαιτίας των μέτρων κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή, απάντησε ότι με τα μέτρα κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή.

Μετά τις σημερινές συναντήσεις, στις οποίες οι της Τρόικα φάνηκαν σκληροί, ο υπουργός Οικονομικών είπε: «Προσπαθούμε να πείσουμε τους εκπροσώπους της Τρόικα για την ορθότητα των δικών μας απόψεων», συμπληρώνοντας ότι κατατέθηκαν μια σειρά από προτάσεις, οι οποίες «βρίσκονται στο επίκεντρο της διαπραγματεύσεων που σημειώνονται». «Εξάλλου και τα μέτρα είναι σκληρά», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές αμφισβητούν μέτρα ύψους περίπου 2 δις ευρώ και ζητούν απολύσεις στο δημόσιο, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και μια σειρά από άλλες επώδυνες αλλαγές, όπως, κλείσιμο εκατοντάδων ΔΕΚΟ, εφαρμογή νέων μειώσεων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, πλήρη κατάργηση φοροαπαλλαγών και κατάργηση εποχικών επιδομάτων, όπως και μείωση του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση αλλά και των αποζημιώσεων.

Στο τραπέζι μπαίνει και το μέιιλ της Τρόικα για την ουσιαστική κατάλυση των εργασιακών σχέσεων, το οποίο διέρρευσε μέσω εφημερίδας και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε. Μεταξύ αυτών που περιέχει ως απαιτήσεις το μέιλ, παρότι δεν υπάρχουν στο υπογεγραμμένο μνημόνιο, είναι οι έξι ημέρες εργασίας για όλους τους κλάδους χωρίς την προσαύξηση του 30%, όπως και η καθιέρωση από την κυβέρνηση ενιαίου κατώτατου μισθού για όλους τους κλάδους,

Όλα αυτά βεβαίως, εκθέτουν την ψηφοθηρική προεκλογική τακτική της συγκυβέρνησης και κυρίως της Ν.Δ. και της ΔΗΜΑΡ που διεμήνυαν ότι δεν θα δεχτούν άλλα μέτρα και μάλιστα μαζί με το ΠΑΣΟΚ υπέγραφαν κοινή διακήρυξη θέσεων και κόκκινων γραμμών, η οποία βέβαια ξεχάστηκε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Τώρα σε ότι αφορά στην αριστερή συνιστώσα της συγκυβένρησης, τη ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη, δημοσιεύματα τον θέλουν να εμφανίζεται σκληρός και να διαμηνύει ότι η στάση του δεν θα είναι δεδομένη. Βεβαίως, οι -σύμφωνα με το ΒΗΜΑ-, κόκκινες γραμμές του έχουν χάσει το έντονο χρώμα τους, αφού αρκείται σε λεπτομέρειες του «πακέτου», χωρίς να λέει κουβέντα για τη νέα μείωση του κατώτατου μισθού που ζητάει η Τρόικα, ούτε  για την κατάλυση των εργασιακών σχέσεων ή για τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, που ήταν στις προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές «κόκκινες γραμμές της ΔΗΜΑΡ.

Όπως τονίζουν λοιπόν από το ηγετικό της επιτελείο, η ΔΗΜΑΡ δεν αποδέχεται:

Περικοπές στα αναπηρικά επιδόματα

Αύξηση εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών

Κατάργηση ΕΚΑΣ για συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 65 ετών

Κατάργηση δώρων των δημοσίων υπαλλήλων

Μείωση φοροαπαλλαγών κοινωνικού χαρακτήρα

Κατάργηση των ειδικών επιδομάτων ανεργίας για εποχιακά απασχολουμένους (οικοδομή και τουρισμό)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM