Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την απόφαση Κοντονή να μην συμμετάσχει σε συνέδριο για τα εγκλήματα του Κομμουνισμού

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την απόφαση Κοντονή να μην συμμετάσχει σε συνέδριο για τα εγκλήματα του Κομμουνισμού Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
5

Ανακοίνωση για την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, να μη συμμετάσχει στο συνέδριο με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα» που διοργανώνει η Εσθονία στο πλαίσιο της προεδρίας της στο Συμβούλιο της Ε.Ε. εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την απόφαση «αυτονόητη και επιβεβλημένη» και τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «κάθε απόπειρα εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη». Παράλληλα επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως «οι αντιδράσεις της ΝΔ για τη συγκεκριμένη επιλογή δείχνουν τη σταθερή εμμονή της στη λεγόμενη "θεωρία των δύο άκρων", η οποία το μόνο που κάνει είναι να αθωώνει τον ναζισμό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, να μη συμμετάσχει στο συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονία στο πλαίσιο της προεδρίας της στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα» ήταν αυτονόητη και επιβεβλημένη.

Κάθε απόπειρα εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη, ιδίως σε μια περίοδο που η άκρα δεξιά επιχειρεί να ξανασηκώσει κεφάλι στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αντιδράσεις της ΝΔ για τη συγκεκριμένη επιλογή δείχνουν τη σταθερή εμμονή της στη λεγόμενη "θεωρία των δύο άκρων", η οποία το μόνο που κάνει είναι να αθωώνει τον ναζισμό».

Πολιτική
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Επειδή το έχουμε και φρέσκο,πως γίνεται τα σχόλια σας εδώ μέσα να είναι επιπέδου "οι αντιφάδες στο Σαρλοτσβίλ είναι το ίδιο με τους νεοναζί"; Τι ξέπλυμα ρίχνετε στον ναζισμό κάθε φορά δεν λέγεται με την θεωρία των άκρων σας.
Η επίσημη κυβέρνηση της χώρας μου θεωρεί ότι επειδή ο σοβιετικός στρατός αντέκρουσε τον ναζιστικό (κι αυτό στο τέλος και μόνο) πρέπει να απαλλαχθεί όλων των κατηγοριών για τη δράση του απ το '17 έως την πτώση της ΕΣΣΔ. Και μετά ανοίγουν το στόμα και μιλάνε για "ξέπλυμα" της ακροδεξιάς, οι αρνητές των γκούλαγκ. Μόνο ντροπή.
Εσείς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ πηδάτε από ροζ συννεφάκι σε ροζ συννεφάκι. Άσε που το σκεπτικό του "το ότι οι κομμουνιστές συμμάχησαν εναντίον των Ναζί (στο τέλος) συνεπάγεται ότι δεν διέπραξαν εγκλήματα" είναι πέρα από την λογική.Το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ δεν σας θυμίζει κάτι.