Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
0

Ανεξίτηλο στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο και στο θέατρο αφήνει πίσω της η Ζωή Λάσκαρη τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο Twitter. «Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Ζωή Λάσκαρη, μια σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό, που αφήνει πίσω της ανεξίτηλο στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο και στο θέατρο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους», σημειώνει στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός.


«Η απώλεια της Ζωής Λάσκαρη μας γεμίζει με θλίψη. Εξαιρετικά αγαπητή στον καλλιτεχνικό χώρο λόγω της απλότητάς της, η Ζωή Λάσκαρη άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο των δεκαετιών του '60 και '70, πρωταγωνιστώντας σε δεκάδες ταινίες που είχαν μεγάλη απήχηση στο κοινό. Επιπλέον, αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία της και στο θέατρο, στο οποίο έπαιξε μια ευρεία γκάμα ρόλων μέχρι και πρόσφατα» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη απέστειλε επίσης η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου. Η υπουργός για τη μεγάλη ηθοποιό, που έφυγε σήμερα ξαφνικά σε ηλικία 73 ετών, αναφέρει: «Η Ζωή της μεγάλης οθόνης, η Ζωή του θεάτρου έφυγε ξαφνικά. Το ατίθασο κορίτσι του ελληνικού κινηματογράφου, η ηθοποιός που λάτρεψε ο φακός, η Ζωή Λάσκαρη θα συνεχίσει να είναι κοντά μας, μέσα από τις ταινίες της. Θα παραμείνει ζωντανή στη μνήμη μας λαμπερή και γενναιόδωρη, δυναμική κι αυθόρμητη, αληθινός και γήινος άνθρωπος, έτσι όπως έζησε. Καλό ταξίδι. Εκφράζω στους οικείους της τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Τη θλίψη του για το θάνατο της ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης και δήλωσε ότι η εκλιπούσα υπήρξε σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής για τον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο. Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της και ιδιαιτέρως στο σύζυγό της Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Ανάρτηση στο διαδίκτυο για την απώλεια της Ζωής Λάσκαρη έκανε πριν από λίγο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Φτωχότερο το θέατρο και ο κινηματογράφος μας από σήμερα. Έσβησε ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια. Καλό ταξίδι Ζωή!», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε επίσης η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου μέσω του λογαριασμού της στο Twitter. «Σε ευχαριστώ για το τσίπουρο και το τσιγάρο που μοιραστήκαμε. Σε ευχαριστούμε κι για τόσα αλλά», ήταν το μήνυμα της Ρένας Δούρου.


Τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια της Ζωής Λάσκαρη εξέφρασαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο της πρωτεύουσας. «Η ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη σφράγισε με την παρουσία της τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Υπηρέτησε με συνέπεια την τέχνη της και αγάπησε την Αθήνα, διατελώντας μάλιστα και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης» τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

«Ζωή μας αιφνιδίασες. Σαν να ήθελες να αποφύγεις αποχαιρετισμούς & ψιθύρους. Σε ευχαριστούμε πρωταγωνίστρια για την ομορφιά που μας πρόσφερες», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. 


Την Ζωή Λάσκαρη αποχαιρετά επίσης η Ένωση Κεντρώων: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο της καταξιωμένης και δημοφιλούς καλλιτέχνιδος Ζωής Λάσκαρη. Η σπουδαία ηθοποιός μεσουράνησε επί μισό και πλέον αιώνα στο θεατρικό σανίδι και με το πηγαίο ταλέντο της, άφησε έντονη την σφραγίδα της και υπήρξε μεγάλη η προσφορά της, στον ελληνικό κινηματογράφο. Συλληπητήρια στην οικογένεια της και στους οικείους της».

«Για την ξαφνική απώλεια της μεγάλης μας ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη, η οποία πρόσφατα είχα την τύχη να με τιμήσει με τη φιλία της, εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της», τόνιζε σε δήλωσή του ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τη θλίψη του για την απώλεια της Ζωής Λάσκαρη εκφράζει σε μήνυμά του και ο Έλληνας επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Αποχαιρετούμε με θλίψη, αναγνώριση και αγάπη την Ζωή Λάσκαρη, την ταλαντούχο λαμπρή ηθοποιό, την ευαίσθητη για την ελληνική κοινωνία πολίτη και τη δημοτική σύμβουλο της πόλεως των Αθηνών που υπηρέτησε κοντά μου με όραμα και πάθος. Αποχαιρετώ την καλή μου φίλη. Στη μνήμη μας θα είναι πάντα ζωντανή ως μια μεγάλη πρωταγωνίστρια της εποχής μας στην οθόνη, στο θέατρο και στην αθηναϊκή πολιτική ζωή. Η αγαπημένη μας Ζωίτσα θα μας λείψει. Πάνω από όλους όμως θα λείπει στον Αλέξανδρο και τα παιδιά τους στην οικογένεια της, στην οποία συμπαραστέκομαι αυτές τις δύσκολες ώρες», τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM