Σεισμός

Σαλμάς: «Πέτυχα μείωση 0,03 ευρώ στο κόστος της κλήσης του ΕΟΠΠΥ»

Σαλμάς: «Πέτυχα μείωση 0,03 ευρώ στο κόστος της κλήσης του ΕΟΠΠΥ» Facebook Twitter
7

Θέμα έγινε χθες στη Βουλή η παραχώρηση του τηλεφωνικού αριθμού για ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, σε ιδιώτες. Σε επίκαιρη ερώτηση που έγινε για τις χρεώσεις, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς απάντησε ότι βρήκε τη συμφωνία έτοιμη από τον προκάτοχο του (Λοβέρδο) αλλά προχώρησε σε διαπραγμάτευση και τελικά η χρέωση από τους παρόχους δεν θα ξεπερνά το 1 ευρώ ανά κλήση.

«Όπως σας είχα πει την προηγούμενη φορά που απαντούσα σε επίκαιρη ερώτηση για την έκπτωση στο μοριακό έλεγχο που πήραμε 10%, σήμερα σας ανακοινώνω ότι αποτέλεσμα αυτής της πρώτης διαπραγμάτευσης προς τις τέσσερις εταιρείες ήταν να δώσουν όλες 10% έκπτωση. Καμία εταιρεία σε πρώτη φάση δεν θα ξαναπεράσει το 1 ευρώ από σταθερό τηλέφωνο», ανέφερε.

Ουσιαστικά, στη σκληρή μάχη που έδωσε ο υπουργός, κατάφερε να μειώσει την τιμή της κλήσης κατά 0,03 ευρώ, από 1,01 ευρώ σε 0,99 ευρώ ανά κλήση.

Ο κ. Σαλμάς δεσμεύτηκε, ότι αν ο ανταγωνισμός δεν λειτουργήσει σε διάστημα  ενός μήνα κι αφού ελεγχθούν τα κέρδη των εταιρειών, να ακολουθήσει νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για πάροχο με μικρότερη τιμή.  Μέχρι τότε οι ασφαλισμένοι θα επιβαρύνονται με σχεδόν 1 ευρώ ανά κλήση προκειμένου να κλείσουν ραντεβού με το γιατρό ενός προβληματικού ασφαλιστικού φορέα για τον οποίο έχουν πληρώσει ήδη μεγάλες εισφορές. Η κλήση δε στον αριθμό για ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ με αυτή τη χρέωση δεν είναι επιλογή του ασφαλισμένου αλλά εξαναγκασμός αφού δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας.

7

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Δείτε το βίντεο που πόσταρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
"αλλά προχώρησε σε διαπραγμάτευση και τελικά η χρέωση από τους παρόχους δεν θα ξεπερνά το 1 ευρώ ανά κλήση."Γιατί λέει ανακρίβειες και δημοσιεύονται κιόλας; Απ'όσο έχω δει, μόνο 1 εταιρεία χρεώνει 0,99€ από σταθερό. Σιχάθηκα πια. Παντού ψέμματα. Τόσο βλήμα είμαι και δεν βλέπω κάτι που βλέπετε;
Congrats στον κύριο Σαλμά, κατάφερε 340 δραχμές περίπου για μια κλήση, από παππούδες που τους πετσόκοψαν την σύνταξη, δεν έχουν φάρμακα, γιατρούς, με μέσω όρο αναμονής μέχρι το ραντεβού 30-60 ημέρες..
Καλά ε, μιλάμε τώρα ξέρω με σιγουριά ποιον θα ψηφίσω στις επόμενες εκλογές. Σάλμα προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα. Πρώτα η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου τώρα αυτό; Μα τι πολιτικούς-ράμπο που έχουμε; Τρέμε Γερμανία!
Αν δεν ηταν Καραγκιοζηδες (με κεφαλαιο Κ) θα ειχαν παραλληλα με αυτο το συστημα αντιστοιχο συστημα για να μπορουν να κανουν υποβολη ραντεβου μεσω internet οι ασφαλισμενοι χωρις εξτρα χρεωση. Αλλα κατι τετοιο για την ελληνικη πραγματικοτητα ειναι επιστημονικη φαντασια.
Σωστό για εμάς, αλλά οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν καμία σχέση με το ίντερνετ -και χρησιμοποιούν τις γραμμές αυτές περισσότερο από τους νεότερους- θα εξακολουθούν να πληρώνουν ένα ευρώ ανά κλήση!!!! Το ίντερνετ δεν είναι λύση σε αυτό το θέμα!