Τούρκοι παρενόχλησαν ξανά μέσω ασυρμάτου το ελικόπτερο του Προκόπη Παυλόπουλου

Τούρκοι παρενόχλησαν ξανά μέσω ασυρμάτου το ελικόπτερο του Προκόπη Παυλόπουλου Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Νέες παρενοχλήσεις από τους Τούρκους δέχθηκε μέσω ασυρμάτου το πρωί της Τετάρτης το ελικόπτερο που επιβαίνει ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται τη Νήσο Παναγιά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, την Λήμνο αλλά και τον Άγιο Ευστράτιο. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με δημοσίευματα, υπήρξαν και τέσσερις παραβιάσεις από τα τουρκικά μαχητικά.

Ειδικότερα, ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-4 εισήλθε στις 10 το πρωί στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Λήμνου και εκτέλεσε υπερπτήση στα νησιά Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι σε ύψος 8.900 ποδιών. Τα μαχητικά αποχώρησαν από το FIR Αθηνών στις 10.27 το πρωί.

«Πετάτε πάλι σε τουρκικό εναέριο χώρο», φέρονται να ανέφεραν οι Τούρκοι χειριστές ραντάρ στον πιλότο του ελικοπτέρου που επέβαινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την ώρα που πετούσαν πάνω από τη νησίδα Παναγιά Οινουσσών. Οι πιλότοι δεν απάντησαν στη νέα τουρκική πρόκληση και συνέχισαν κανονικά την πορεία τους με τον ΠτΔ να προσγειώνεται ασφαλώς στη νήσο Παναγιά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες τα ελικόπτερα τύπου Σινούκ και Χιούι, που μετέφεραν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο και τη συνοδεία του από τη Ρόδο στη Σύμη, στο Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και στη Χίο δέχθηκαν ξανά τουρκική παρενόχληση μέσω ασυρμάτου. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι, κατά τη διάρκεια της πτήσης των Σινούκ, οι Τούρκοι μετέδιδαν μηνύματα σχετικά με «αποστρατιωτικοποιημένη» περιοχή, στην οποία τα συγκεκριμένα ελικόπτερα δεν επιτρέπεται να πετούν.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM