Κυβέρνηση: Ερευνούμε την προέλευση της επίθεσης στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού

Κυβέρνηση: Ερευνούμε την προέλευση της επίθεσης στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού Facebook Twitter
0

«Η προσπάθεια να παραβιαστεί σήμερα από αγνώστους η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, καθώς ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Το υπουργείο ενημερώνει ακόμα ότι οι συναρμόδιες αρχές συνεχίζουν την έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση της επίθεσης.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η ιστοσελίδα primeminister.gov.gr έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης και εμφάνιζε σφάλμα για αρκετή ώρα. Τούρκοι χάκερς υποστήριξαν ότι είναι υπεύθυνοι, σημειώνοντας ότι την «έριξαν» ως αντίδραση στη στάση της Αθήνας για την υπόθεση της Αγίας Σοφίας.


Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σημειώνει ότι τόσο για την ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες, τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM