ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Σειρά επαφών Τσίπρα με Ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

Σειρά επαφών Τσίπρα με Ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ Facebook Twitter
0
Σειρά επαφών Τσίπρα με Ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ Facebook Twitter

Σειρά ολιγόλεπτων συνομιλιών είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία διεξήχθη στη σκιά του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Βρετανία. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.


«Σε παρακολουθώ» , είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα κατά το ολιγόλεπτο τετ-ατετ που είχαν πριν την έναρξη της Συνόδου του ΝΑΤΟ. «Ανακάμπτετε και αυτό είναι εκπληκτικό» σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, για να προσθέσει «Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους».


Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι και την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. Ενώ συνομιλίες είχε και με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Σειρά επαφών Τσίπρα με Ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ Facebook Twitter


Ο πρωθυπουργός είχε επίσης ολιγόλεπτες συνομιλίες με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε και τον Καναδό ομόλογό του Τζαστίν Τριντό. Ενώ συνομίλησε και με την Πρόεδρο της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς.


Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και στην ατζέντα των συνομιλιών βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις. Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων και στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η ρητορική και οι εθνικιστικές πρακτικές στην «ευρύτερη περιοχή μας » πρέπει να ξεπεραστούν προς όφελος των Δημοκρατικών Αρχών και του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου. Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία και την συνεισφορά όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας προς τον σκοπό αυτό.


Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ισχυρή υποστήριξη της Ελλάδας στη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Αλβανία και τη σημασία που αποδίδει στον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας . Οι δύο πρωθυπουργοί τόνισαν τους στενούς ιστορικούς , πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των λαών των δύο χωρών, που μάλιστα ενισχύθηκαν τις τελευταίες δεκαετές.


Αλέξης Τσίπας και Έντι Ράμα υπογράμμισαν ότι οι ελληνοαλβανικές σχέσεις είναι στρατηγικής φύσης και σημασίας , ενώ συζήτησαν και τις διμερείς σχέσεις εκφράζοντας την πλήρη υποστήριξη τους στην πρωτοβουλία των δύο υπουργών Εξωτερικών για τον μηχανισμό εντατικών διαβουλεύσεων με στόχο την περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων.
Παράλληλα τονίστηκαν τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει για την κοινωνική ενσωμάτωση των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα.


Τέλος οι δύο πρωθυπουργοί επεσήμαναν τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε και προσχώρησης της στο ΝΑΤΟ και συμφώνησαν να ενισχύσουν τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών αναφορικά με τους Διεθνείς οργανισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM