Οπισθοχώρηση Τσίπρα για το χρέος: Μπορεί να δεχθούμε την πρόταση Σόιμπλε

Οπισθοχώρηση Τσίπρα για το χρέος: Μπορεί να δεχθούμε την πρόταση Σόιμπλε Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
7

Ως αλλαγή στάσης της ελληνικής πλευράς όσον αφορά στην ελάφρυνση του χρέους και δείγμα οπισθοχώρησης από μεριάς Τσίπρα εκλαμβάνεται από πολλούς η σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού σχετικά με την λύση για το χρέος, που πρότεινε ο Σόιμπλε στο πρόσφατο Eurogroup.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσίασε τους άξονες της ενεργειακής πολιτικής, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει τη γεωστρατηγική της θέση. 

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε στρατηγικό στόχο την έξοδο στις αγορές, λέγοντας «πιστεύω ότι ο στρατηγικός στόχος να μπορέσει η χώρα με το πέρας του 3ου προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 να έχει δυνατότητα να δανείζεται από τις αγορές με σταθερά επιτόκια, είναι στρατηγικός στόχος και κάτι τέτοιο είναι κοντά». «Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί είτε πάρουμε μια λύση για το χρέος σαν αυτή που μας παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, και αρνηθήκαμε, όχι τόσο αισιόδοξη που να αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού, πόσο δε μάλλον με μια ακόμα καλύτερη που παλεύουμε και διαπραγματευόμαστε αυτές τις μέρες», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια σημείωσε πως οι επενδύσεις στην Ελλάδα δεν είναι πλέον υψηλού ρίσκου και τόνισε πως «παρά τις περιπέτειες που πέρασε -η χώρα- κρατήθηκε στον πυρήνα της ευρωζώνης, είναι μια χώρα που δεν έχει ελλείμματα, έχει εξυγιάνει τα οικονομικά της και δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα πολύ καλό come back». Επίσης αναφέρθηκε και σε δημοσκόπηση του γερμανικού Τύπου, η οποία καταγράφει στροφή στην κοινή γνώμη της Γερμανίας, όπου οι Έλληνες δεν αποτελούν πλέον τους «τεμπέληδες» που τους πληρώνουν.

Πολιτική
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Αυτη η μαεστρια στη διαπραγματευση ομως ..."Θα κανετε το Α""Γκοου μπακ, οχι, θα κανουμε οτι θελουμε"<ενα χρονο μετα>"Θα κανετε το Α, αλλα και το Β και το Γ ως τιμωρια""ΟΚ"
Ο λαος μας αυτο το λεει "κωλοτουμπα".Στο ποδοσφαιρο λεγεται"τριπλα".Οι μορφωμενοι το αποκαλουν"κυβιστηση".Οι ψαραδες το λενε"αμολαω μελανι".Ολα τα παραπανω ειναι υπεραπλουστευσεις,τις οποιες οι πολιτικοι ,ως ασκουντες το υψηλοτερον των λειτουργηματων,οφειλουν να τις αποφευγουν.Ο πληρης,επιστημονικος,και πολιτικα ορθος προσδιορισμος της εν λογω τοποθετησεως ειναι ο εξης :""Ανελικτικα επαναπροσδιοριστικη επαναπροσεγγιση υποσυνολων τινων του μειζονος υπερκειμενου και ολιστικου ζητηματος,στο πλαισιο της συνολικης διεξοδικης αναλυσης και επεξεργασιας προκυψασων προσθετων παραμετρων προσδιορισμου της βελτιστης προς την επιτευξην του επιθυμητου στοχου διαδικασιας."" Ετσι,για να μιλαμε απλα και κατανοητα σε ολους.
"Μπορεί να δεχθούμε την πρόταση Σόιμπλε" Πηγή: www.lifo.gr"Στρατηγικός στόχος να μπορέσει η χώρα με το πέρας του 3ου προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 κλπ" Πηγή: www.lifo.grΚατ' αρχήν, όσοι είδαν την ομιλία του στις ειδήσεις, ο Τσίπρας είπε "με το πέρας του 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ".ΦΤΟΥ ΚΑΚΑ και προφανώς διανεμήθηκε γραπτώς διορθωμένη η ομιλία και αναπαράγεται μαζικά - εκτός από λίγες περιπτώσεις ιστοσελίδων που πρόσεξαν την αλλαγή. Επί της θέματος :Οι επαναστατικοί στόχοι στα ύψη ! Κατά τα άλλα, βάσισαν την εκλογή τους στα διχαστικά "προσκυνημένοι στα τέσσερα, γερμανοτσολιάδες, έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα, go back madame Merkel κλπ".Και είναι εμφανής η καταπόνηση του πρωθυπουργού και λοιπού επαναστατικού συμβουλίου από τον μακρύ επαναστατικό αγώνα. Ίδιοι ο Τσε, βαθιές ρυτίδες, άγρυπνο αετίσιο μάτι, ισχνά μάγουλα, φύγανε οι σκεμπέδες που περισσεύουν από τα πουκάμισα και τα βαμμένα γένια.Και προπάντων λέμε, ανυπόταχτοι, έτοιμοι να ζωστούν τα φισεκλίκια και να βγουν στα βουνά για να ξαναέχει πια ο παππούς να κερνάει παγωτό το εγγόνι (αφού ο παμμέγιστος πολιτικός Δημήτρης Καμμένος του χριστιανικού ΑΝΕΛ ευλόγησε το παγωτό να κοπεί υπέρ του Δημοσίου). Συγκινητικοί, συνεπέστατοι, σοβαροί ! Ζούμε μεγάλες επαναστατικές στιγμές και δεν το έχουμε καταλάβει τα πολιτικά στραβάδια και - επίσης - αχάριστοι όντες, ΣΥΓΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ (ΑΝ ...ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΑΨΕΙ) !
Σήμερα από το πρωί είχε ξεκινήσει ένα συντονισμένο μπαϊράκι άρθρων για τον κακό τον Σόιμπλε που τον βαράει αλύπητα η Αριστερά και το Κέντρο και το σύμπαν όλο και δείτε τι καλή είναι η Αριστερά και δωστου οι χαχόλοι να λένε ο Σόιμπλε θα παραιτηθεί και τελείωσε ο καροτσάκιας, ο σακάτης και δεν συμμαζεύεται. Μετά από λίγες ώρες οι χαχόλοι έμειναν πάλι με το στόμα ανοιχτό βλέποντας τον μεγάλο ηγέτη στα τέσσερα. Δεν βαριέσαι.... μασάει ο χαχόλος ταραμά; ====
Θα παλέψει σκληρά για κάτι καλύτερο από το σχέδιο Σόιμπλε, αλλά αν δε το δεχτεί ο Σόιμπλε θα δεχθεί το σχέδιο Σόιμπλε.Δηλαδή τι σχόλιο περιμένετε τώρα για τη διαπραγμάτευση του mr. Bean; Δε μπορώ να γράψω κάτι περισσότερο αστείο από αυτά που διαβάζω! Αν είμαστε τυχεροί, στο μέλλον θα εγκαταλείψει την πολιτική και θα διδάσκει τεχνικές διαπραγμάτευσης, σαν τον Βαρουφάκη, σε ψεκασμένα φόρουμ ή στο 42ο συνέδριο-κάμπινγκ της νεολαίας σύριζα.