Η αντιπολίτευση για τη συνέντευξη Τσίπρα: «Θλιβερή απολογία» και «προσπάθεια εξαπάτησης»

Η αντιπολίτευση για τη συνέντευξη Τσίπρα: «Θλιβερή απολογία» και «προσπάθεια εξαπάτησης» Facebook Twitter
Kostis Ntantamis / SOOC
2

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ασκώντας σκληρή κριτική, τα κόμματα κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για «θλιβερή απολογία» και «προσπάθεια εξαπάτησης» από τον πρωθυπουργό.

ΝΔ: Θλιβερή απολογία, γεμάτη ψέματα, αλαζονεία και κυνισμό

«Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει διαζύγιο από την ελληνική πραγματικότητα. Η σημερινή του εμφάνιση, ήταν μία θλιβερή απολογία, γεμάτη ψέματα, αλαζονεία και κυνισμό, από έναν εκνευρισμένο πρωθυπουργό που έδειξε την πολιτική του γύμνια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει:

«Καμία επαφή με την αλήθεια. Έφτασε στο σημείο να πει ότι οι εταίροι του ζητούσαν 42 φορές περισσότερα μέτρα. Δηλαδή μέτρα συνολικού ύψους 151,2 δις!

»Καμία ενοχή για τη μεγαλύτερη φοροεπιδρομή που έγινε ποτέ σε βάρος των Ελλήνων. Καμία ειλικρίνεια για το τέταρτο Μνημόνιο που φέρνει με τα πιο σκληρά μέτρα, με κόψιμο των συντάξεων και του αφορολόγητου. Καμία μεταμέλεια για τα εμπόδια που έβαλε και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση στην πραγματοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων. Καμία αυτοκριτική για τις τραγικές του ευθύνες. Μόνο θράσος και αλαζονεία ότι οι Έλληνες δεν κάνουν διαδηλώσεις εναντίον του.

»Ας μην προκαλεί τον ελληνικό λαό. Οι αγανακτισμένοι του χθες, που έγιναν μετακλητοί του υπάλληλοι, είναι οι μόνοι που τον ανέχονται. Γιατί ο κ. Τσίπρας ζει στο δικό του κόσμο: "ΣΥΡΙΖΑ εξουσία, πάση θυσία"». 

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Τσίπρας πάλι προσπάθησε να εξαπατήσει τους πολίτες

«Ο κ. Τσίπρας στην σημερινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και πάλι προσπάθησε να εξαπατήσει τους πολίτες», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

«Θα ψηφίσουμε μας είπε τα μέτρα, αλλά αν δεν μας δώσουν λύση στο χρέος, θα τα πάρουμε πίσω(!!). Του θυμίζουμε μόνο ότι "μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται"» αναφέρει το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ.

ΚΚΕ: Μόνο οργή προκαλούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την επιτυχία των «ματωμένων πλεονασμάτων»

 

«Την ημέρα που η κυβέρνηση ξεκινά τις συζητήσεις με το κουαρτέτο για ένα νέο σκληρό πακέτο σε βάρος μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων και συνταξιούχων, μόνο οργή προκαλούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την επιτυχία των "ματωμένων πλεονασμάτων", καθώς και για τα νέα μέτρα που πρέπει να υποστεί ο λαός, ως δήθεν εξιτήριο απ' τα προγράμματα» αναφέρει το σχόλιο του ΚΚΕ.

«Ο πρωθυπουργός μάλιστα, έκανε ένα βήμα παραπέρα: Παραδέχτηκε σαφώς ότι τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση, καθώς κι ότι η διαπραγμάτευση δεν αφορά μόνο το τρέχον πρόγραμμα, αλλά μια συνολικότερη συμφωνία, στην ουσία ένα νέο μνημόνιο, στο όνομα της ρύθμισης του χρέους» προσθέτει το ΚΚΕ, καταλήγοντας «το συμπέρασμα είναι ένα και ξεκάθαρο: Ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει για τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, τις επενδύσεις του, την έξοδο στις αγορές, συνολικά γι' αυτόν τον βάρβαρο δρόμο ανάπτυξης, τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπηρετεί με μεγάλη συνέπεια».

Ποτάμι: Καταιγισμός ψεμάτων - Τα τέσσερα καλύτερα

Για «καταιγισμό ψεμάτων» κάνει λόγο το Ποτάμι για την συνέντευξη του πρωθυπουργού, από το οποία, όπως αναφέρει, «σταχυολογούμε τα τέσσερα καλύτερα»:

«Το ΔΝΤ, λέει, μας ζητούσε τον Οκτώβριο 42 φορές περισσότερα μέτρα. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα ψηφίσει μέτρα 3.6 δισ., τότε το ΔΝΤ σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα ζητούσε μέτρα 151.2 δισ.!

»Το "ούτε 1 ευρώ μέτρα" το είχαν, λέει, καταλάβει και αυτό λάθος οι Έλληνες, όπως και το ότι δεν θα ψηφίσει μέτρα αν δεν υπάρχει ρύθμιση για το χρέος. Τώρα, λέει, ότι θα ψηφίσει τα μέτρα και αν στη συνέχεια δεν πάρει τη ρύθμιση δεν θα τα εφαρμόσει! Αλλά στο μεταξύ αφού θα έχουν ψηφιστεί θα εφαρμόζονται.

»Το γεγονός, λέει, ότι δεν γίνονται διαδηλώσεις οφείλεται στην κοινωνική κατανόηση της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Το ότι όλοι αυτοί που είχαν στήσει τραπεζάκια στο Σύνταγμα είναι σήμερα υπουργοί και οι ομαδάρχες τους είναι πλέον κρατικοί υπάλληλοι έμεινε ασχολίαστο από τον πρωθυπουργό.

»Οι ιδιωτικοποιήσεις έγιναν, λέει, επειδή οι υπουργοί του πέτυχαν υψηλά τιμήματα, όταν είναι γνωστό ότι αεροδρόμια, Ελληνικό και λιμάνι του Πειραιά δόθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση στις παλιές τιμές. Και βέβαια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε για 45 εκατ. όταν ο κ.Σταθάκης μιλούσε για 300 εκατ., και ο ΟΛΘ πουλήθηκε για 232 εκατ. όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε ξεπούλημα τις προσφορές των 419 εκατ.

»Και βέβαια η "μαντάμ Μέρκελ" πρέπει να είναι πανευτυχής από την αποψινή συνέντευξη του κ.Τσίπρα. Επιτέλους για πρώτη φορά άκουσε δημοσίως τόσα καλά λόγια από Έλληνα πολιτικό» αναφέρει το Ποτάμι.

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Επιπόλαιος, αλαζόνας, απαίδευτος, αδαής--επί της ουσίας αμόρφωτος--ανίκανος και τσαπατσούλης, ψεύτης και αεριτζής, κυνικός και ταυτόχρονα αφελής, κοντόφθαλμος, μέγας υποκριτής, ανάλγητος σε βαθμό πλήρους αναισθησίας, αρχομανής και εξουσιολάγνος, ύπουλος, διχαστικός, ζηλιάρης και αγνώμων προς τους ευεργέτες του, παθολογικά συμφεροντολόγος, αδίστακτος: Ο χειρότερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης--και όχι μόνο. Και με κακό χιούμορ (και ας λέει ο,τι θέλει ο Τατσόπουλος--ότι δήθεν έχει χιούμορ). Απορώ τι του βρίσκετε ρε συριζόπουλα (και συνοδοιπόροι των).
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πουλήθηκε εκει που έπρεπε. Εκεί που όλοι ξέραμε εδώ και χρόνια ότι θα πουληθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ το απαξίωσε συνειδητά μιλώντας σας για ξεπούλημα και μετά το έδωσε φθηνά εκεί που ήθελε.Πόσοι βλάκες βρέθηκαν τότε να τρέχουν στα πανηγύρια του ΣΥΡΙΖΑ και να στερούν τελικά.το κράτος από 200€εκ;;; Που είναι όλοι τους σήμερα;Άντε μου στο διάολο.