Ο Γκάμπριελ απαντά στον Σόιμπλε για την Ελλάδα και τον κατηγορεί για την κακή φήμη των Γερμανών στην ΕΕ

Ο Γκάμπριελ απαντά στον Σόιμπλε για την Ελλάδα και τον κατηγορεί για την κακή φήμη των Γερμανών στην ΕΕ Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απάντησε στον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τον επέκρινε το πρωί για τις δηλώσεις που έκανε υπέρ μίας μεγαλύτερης βοήθειας της Γερμανίας στην Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο Γκάμπριελ απάντησε το απόγευμα, δηλώνοντας ότι «οι δαπάνες ασφαλώς δεν βοηθούν από μόνες τους, αλλά ούτε και η λιτότητα». «Εάν δεν μπορείς να επικροτήσεις τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, χωρίς να σε μαλώνει ο υπουργός Οικονομικών του CDU (σ.σ.: ο Σόιμπλε), τότε είναι σαφές γιατί οι Γερμανοί έχουν μία τόσο κακή φήμη στην ΕΕ», δήλωσε ο Γκάμπριελ στη γερμανική εφημερίδα Bild, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Υπενθυμίζεται πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επέκρινε σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών για τη δήλωσή του ότι η Γερμανία πρέπει να δώσει περισσότερα χρήματα για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά. Ο Γκάμπριελ είχε σημειώσει στο Twitter: «Στην επόμενη συζήτηση για τα οικονομικά της Ευρώπης θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εξαιρετικό - δηλαδή να σηματοδοτήσουμε τη βούληση να πληρώσουμε περισσότερα».

Ο Σόιμπλε δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ότι η πρόταση του Γκάμπριελ να δοθούν περισσότερα χρήματα στην ΕΕ και την Ελλάδα «κινείται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση» και στέλνει λάθος μήνυμα. «Ενοχλήθηκα που ο Γκάμπριελ, ευρισκόμενος στην Ελλάδα, έδωσε στους Έλληνες ένα μήνυμα που δεν τους βοηθά, αλλά μάλλον τους δυσκολεύει περισσότερο να λάβουν τις σωστές αποφάσεις», σημείωσε. Λέγοντας ότι η Γερμανία πρέπει να δώσει περισσότερα χρήματα στην ΕΕ, δεν θα λυθεί το πρόβλημα και θα δοθεί λάθος κίνητρο στις χώρες, είπε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα στην Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα, δεν είναι τα χρήματα, αλλά μάλλον η σωστή χρήση τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ