Απεργία της ΓΣΕΕ

Παραιτήθηκε ο ΟΝΝΕΔίτης που χαρακτήρισε τη Σία Αναγνωστοπούλου «τσατσά»

Παραιτήθηκε ο ΟΝΝΕΔίτης που χαρακτήρισε τη Σία Αναγνωστοπούλου «τσατσά» Facebook Twitter
5

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθυντής της Οργάνωσης Νέων ΝΔ Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κούλας, ενώ παραπέμφθηκε και στο πειθαρχικό της ΟΝΝΕΔ, μετά από τη φραστική επίθεση στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Ειδικότερα, ο Ε. Κούλας, σχολιάζοντας δηλώσεις της Σ. Αναγνωστοπούλου, έγραψε στο twitter πως «η Αναγνωστοπούλου πιο εύκολα θα περνούσε για τσατσά παρά για "πουτάνα" του Νότου».

Παραιτήθηκε ο ΟΝΝΕΔίτης που χαρακτήρισε τη Σία Αναγνωστοπούλου «τσατσά» Facebook Twitter

Σε ανακοίνωσή της, η Οργάνωση Νέων της ΝΔ αναφέρει πως «οι θέσεις που εξέφρασε ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σαφώς και δεν εκφράζουν το σύνολο της Οργάνωσης», και προσθέτει ότι «η ΟΝΝΕΔ έχει αποδείξει ότι είναι απέναντι σε ρατσιστικές και σεξιστικές απόψεις. Ως εκ τούτου η παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης έγινε αποδεκτή. Με απόφαση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου, παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ».

Η Σία Αναγνωστοπούλου ζήτησε απαντήσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, γράφοντας στο facebook πως: «Ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, χωρίς να αντιλαμβάνεται προφανώς, αυτός ο Άριστος, ότι οι λέξεις σε ένα πολιτικό σχόλιο είναι το όχημα για τη μετάδοση ενός πολιτικού μηνύματος, προβαίνει σε απαράδεκτη προσωπική επίθεση εναντίον μου. Με το ακραία σεξιστικό σχόλιο (κάνεις για τσατσά όχι για πουτάνα) καθαρά ακροδεξιάς έμπνευσης, ο κύριος αυτός εκφράζει τη νεολαία της ΝΔ. Η ΝΔ τι λέει; Εν αναμονή...».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να αποδοκιμάσει έμπρακτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Εμμανουήλ Κούλα. «Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να σχολιάσει ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κούλας, τα όσα είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, για τον Γ. Ντάισελμπλουμ είναι χυδαίος και αποκρουστικός. Το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ επιδόθηκε σε ένα άκρως σεξιστικό υβρεολόγιο, με αφορμή ένα πολιτικό σχόλιο της Σ. Αναγνωστοπούλου για τις υποτιμητικές και σεξιστικές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup σχετικά με τους λαούς του Νότου της Ευρώπης» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Καλούμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκη, να αποδοκιμάσει έμπρακτα το στέλεχος της νεολαίας του κόμματός του. Σε διαφορετική περίπτωση, θα θεωρήσουμε ότι υιοθετεί τις απόψεις του»

Σημειώνεται πως το θέμα βρέθηκε και στο επίκεντρο αντιπαράθεσης στη Βουλή σήμερα. «Η ΝΔ σφυρίζει ακόμα αδιάφορα, δεν έχει ψελλίσει ούτε μια λέξη καταδίκης για τη χυδαία, εξωφρενική, σεξιστική επίθεση του διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης εναντίον της συναδέλφου, της Σίας Αναγνωστοπούλου» είπε η Αννέτα Καββαδία. «Διεγράφη», απάντησε από τα έδρανα κάποιος βουλευτής. «Εάν διεγράφη συγχαρητήρια. Έστω και αργά», συνέχισε η κ. Καββαδία. Ακολούθησαν αντιδράσεις από βουλευτές, ενώ η κ. Καββαδία επέμεινε ότι άργησε να αντιδράσει η ΝΔ.

 
Πολιτική
5

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM