Σφοδρές αντιδράσεις για το ερωτηματολόγιο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρές αντιδράσεις για το ερωτηματολόγιο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
1

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το ερωτηματολόγιο που κυκλοφόρησε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του 1ου της συνεδρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η νεολαία της Κουμουνδούρου επιχειρεί να σκιαγραφήσει το πολιτικό προφίλ των μελών της, καλώντας τους συμμετέχοντες να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως: «Συμμετέχετε σε αντισυμβατικές ακτιβιστικές δράσεις (π.χ. οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και αναδιανομή των προϊόντων σε πολίτες); «Συμμετέχετε σε καταλήψεις σε συμβολικούς στόχους (γραφεία πολιτικών, τραπεζικά καταστήματα);».

Μετά τις αντιδράσεις, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να διευκρινίσει ότι «το ερωτηματολόγιο δεν αποτυπώνει τις θέσεις της οργάνωσης, αλλά αποτελεί μια κοινωνιολογική έρευνα σε σχέση με τις τάσεις στο εσωτερικό της νεολαίας ως διακριτής κοινωνικής κατηγορίας».

ΝΔ: Να παρέμβει ο Τσίπρας

Το ερωτηματολόγιο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σε ανακοίνωσή τη «δυστυχώς στον ΣΥΡΙΖΑ το αδύνατο και το παράνομο γίνεται κανονικό» αναφέρει η ΝΔ, καλώντας τον πρωθυπουργό να παρέμβει.

«Σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, σε κάθε λογικό άνθρωπο, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το ερωτηματολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί παρουσιάζονται ως αποδεκτές εναλλακτικές συμπεριφορές, αλλά και μια σειρά προκλητικές και παράνομες πράξεις.

» Έστω και τώρα καλούμε τον κ. Τσίπρα, που διετέλεσε στέλεχος και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, να παρέμβει σταματώντας αυτόν τον εκτροχιασμό» αναφέρει η ΝΔ.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα πολιτισμού και δημοκρατίας

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, η νεολαία της Κουμουνδούρου σημειώνει πως το «παιχνίδι με τις λέξεις είναι για τα επιτραπέζια και όχι για την πολιτική».

Παράλληλα, κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να «στοχοποιήσει» και να «ποινικοποιήσει» έρευνες, γνωρίζοντας ότι στο ερωτηματολόγιο δεν αποτυπώνονται οι θέσεις της οργάνωσης. «Αντί να λαμβάνει χώρα μια αντιπαράθεση πάνω σε πολιτικές θέσεις, το μόνο το οποίο προσπαθεί να κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι να επενδύσει στο ψέμα, την παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

»» Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικό από τα παιδιά των τσεκουριών του Βορίδη και των πληρωμένων μπράβων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ» συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Δεν ξεχνάμε ποιο είναι το κόμμα του Καλαμπόκα και των ρέιντζερς. Μαθήματα πολιτισμού και δημοκρατίας καλύτερα να κάνουν στη νεολαία τους, τα μέλη της οποίας στα συνέδριά τους ανοίγουν κεφάλια μεταξύ τους και φέρνουν πούλμαν με πληρωμένους ψηφοφόρους.»

Εμείς έχουμε επιλέξει άλλη οδό, το διάλογο, την πολιτική συζήτηση, τις δημοκρατικές διαδικασίες. Τις θέσεις μας μπορεί να τις βρει ο καθένας και είναι συγκεκριμένες. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει το πολιτικό, κοινωνικό και ιδεολογικό της στίγμα στους μαζικούς κοινωνικούς αγώνες και είναι αδιαμφισβήτητο.

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΠΑΣΟΚ-νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, η οποία ανέφερε ότι ο «ακτιβισμός της κλοπής» είναι το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα».

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με μια σκληρή ανακοίνωση: «Μόνο θυμηδία προκαλεί η ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ που αφορά το ερωτηματολόγιο της οργάνωσής μας στο πλαίσιο του 1ου Συνεδρίου της, το οποίο δεν απευθύνεται στους συνέδρους και στα μέλη της Νεολαίας, αλλά ευρύτερα [...] Ο χαρακτηρισμός "ακτιβισμός της κλοπής" προφανώς και επιστρέφεται πίσω σε αυτούς που ακόμη και σήμερα βάζουν πλάτη στο κόμμα που κατέκλεψε τον ελληνικό λαό», υπογραμμίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα και ο ορθός λόγος κάποιοι εσκεμμένα πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα...Σύνηθες φαινόμενο».

«Είναι σαφές», υπογραμμίζει, «ότι οι θέσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνονται στα κείμενα του απερχόμενου Κεντρικού Συμβουλίου για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα και τις ανάγκες της νεολαίας. Προφανώς και δεν περιμένουμε να συμφωνήσει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, της οποίας οι ακτιβισμοί εξαντλούνται σε μπραβιλίκια και σε προστασίες μαγαζιών».

Το ΠΑΣΟΚ με δεύτερη ανακοίνωσή του επιχείρησε να ανταπαντήσει: «Δεν είναι περίεργο που η νεολαία του κόμματος που πρωτοστάτησε σε γιαουρτώματα, προπηλακισμούς, μούντζες στις πλατείες, ξεχνά να ρωτήσει για τη συγκυβέρνηση με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, τις προτροπές σε λιντσαρίσματα, το μνημόνιο που ψήφισαν, την ελαστική απασχόληση που γιγαντώνεται, τα πτυχία που απαξιώνονται, το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου που πνιγεί το μέλλον της νέας γενιάς, τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών που στοιβάζονται στα νησιά από την κυβέρνηση τους, τα ψέματα τόσων βουλευτών και στελεχών».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια