Απεργία της ΓΣΕΕ

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής για Eurogroup: Μειώθηκε η αβεβαιότητα, αλλά δεν εξαλείφθηκε

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής για Eurogroup: Μειώθηκε η αβεβαιότητα, αλλά δεν εξαλείφθηκε Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

Στο συμπέρασμα ότι το πρόσφατο Εurogroup μείωσε μεν την αβεβαιότητα αλλά δεν την εξάλειψε καταλήγει το Γραφείο της Βουλής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, το οποίο σημειώνει πως χάθηκε πολύτιμος για την εθνική οικονομία χρόνου.

«Ήταν μια κατ' αρχάς θετική εξέλιξη, είναι θετικό ότι επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο Συντονιστής του Γραφείου του Προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή, Π. Λιαργκόβας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Και αφού αναφέρθηκε στην μεγάλη καθυστέρηση του περασμένου διαστήματος, κατέγραψε και το γεγονός ότι δεν διασφαλίστηκε ούτε το QE – πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα ότι θα βρεθούν οι κατάλληλες δεσμεύσεις και επιλογές για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητας του χρέους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Π. Λιαργκόβας πλέον «αλλάζει το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής από τα περισσότερα φορολογικά μέτρα στα διαρθρωτικά μέτρα».

«Ο χρόνος ως την τελική συμφωνία είναι μακρύς και ασαφής» διευκρίνισε ο κ. Λιαργκόβας, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να επιλυθεί μια δύσκολη εξίσωση πέντε παραμέτρων: α) Το ακριβές περιεχόμενο των μέτρων, β) Η αξία αυτών των μέτρων, γ) Οι ρήτρες για την ενεργοποίηση των αντιμέτρων, δ) Οι αποφάσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα, και ε) Το θέμα του χρέους.

Η ευθύνη είναι στα χέρια της κυβέρνησης και το στοίχημα είναι να γυρίσει σελίδα η οικονομία», τόνισε ο Π. Λιαργκόβας και υπογράμμισε πως «σε μία τέτοια περίπτωση τα οφέλη θα είναι πολλά. Εφόσον τελειώσουμε με την δεύτερη ακολουθεί η τρίτη αξιολόγηση που θα τελειώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πρέπει ο πολιτικός χρόνος να είναι σαφώς πιο περιορισμένος απ' ότι μεταξύ πρώτης και δεύτερης αξιολόγησης».

«Μειώθηκε η αβεβαιότητα, αλλά δεν εξαλείφθηκε, παρά το γεγονός ότι δεν είναι σαφές το τί συμφωνήθηκε στο Eurogroup» πρόσθεσε με τη σειρά του και ο κ. Π.Καζάκος, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του εν λόγω Γραφείου. 

Πολιτική
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM