Ευάγγελος Βενιζέλος κατά της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ευάγγελος Βενιζέλος κατά της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
10

Τη διαφωνία του σε ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του χθες βράδυ σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών με θέμα το λαϊκισμό και το λατινοαμερικάνικο ποπουλισμό. Ο κ.Βενιζέλος, όταν ρωτήθηκε σχετικά από παρευρισκόμενο στην εκδήλωση, είπε μεταξύ άλλων ότι διαφωνεί πλήρως, καθώς θεωρεί ότι το επείγον ζήτημα είναι να οδηγηθεί σε εκλογές και να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η χώρα να αποκτήσει μια άλλη κυβέρνηση συνεργασίας όλων των ευρωπαϊκών και των δημοκρατικών δυνάμεων.

 

«Έχω πει ότι ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να μετάσχει, όπως τον είχαμε καλέσει να μετάσχει και το 2012. Δεν μπορεί, όμως, αρνούμενος να καθοδηγήσει ή να παρεμποδίσει τις εξελίξεις. Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση που να έχει στρατηγική», επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος, ενω άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για το θέμα της αξιολόγησης, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός κάνει ένα ακόμη λάθος να πιστεύει πως θα ωφεληθεί περιμένοντας να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη. «Δεν έχει καμία σημασία η διάκριση του σεναρίου Α, κλείσιμο αξιολόγησης και του σεναρίου Β, παράταση της αξιολόγησης για να περιμένουμε όλες τις εκλογές, μέχρι την αλλαγή στην Καγκελαρία της Γερμανίας για να διαμορφώσουμε τους νέους συσχετισμούς και στο ενδιάμεσο θα βολέψουμε τις δόσεις χρησιμοποιώντας τα λεφτά του κοινού Ταμείου Προσώπων Δημοσίου Δικαίου της Τράπεζας της Ελλάδος».

 

Επικριτικός ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και για την προοπτική ενίχυσης της ΝΔ λέγοντας ότι: «Αρνούμαι να συμπράξω με μια πολιτική που ενισχύει τη Ν.Δ. και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι έχει ιστορική βάση και προοπτική μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ., διαγραφομένης της ευθύνης για την περίοδο μέχρι το 2009. Δεν εμπιστεύομαι σε κανέναν τη δικαίωση της προσπάθειας μας για τη σωτηρία της χώρας. Δεν εμπιστεύομαι σε άλλους, προκειμένου να μείνουμε εμείς ελεύθεροι βαρών στην αντιπολίτευση, να αποκτήσουμε σχέσεις με έναν ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα μπει ξαφνικά στην κεντροαριστερά και θα φτιάξει ξανά τη νέα ελληνική σοσιαλδημοκρατία».

Στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών για το λαϊκισμό και τον λατινοαμερικάνικο ποπουλισμό παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, οι βουλευτές του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός, η 'Αννα Διαμαντοπούλου, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Παρασκευάς Αυγερινός, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρώην υπουργός υγείας, Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ως ομιλητές ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Ανδρέας Πανταζόπουλος, ο εκδότης και συγγραφέας, Πέτρος Παπασαραντόπουλος, και ο ηθοποιός, Βασίλης Παπαβασιλείου, οι οποίοι ανέδειξαν τις εκφάνσεις του λαϊκισμού, ενω ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ιάσων Πιπίνης, περιέγραψε εκτενώς το λαϊκισμό και την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Βενεζουέλα από το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο.

 
Πολιτική
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Τι αλλη συνεργασια να κανουν, οταν ηδη το 80% του ΠΑΣΟΚ εχει παει στο Συριζα; Υπαρχει μεγαλυτερη συνεργασια απο αυτο; Συνεχιστης του ΠΑΣΟΚ ειναι ο Συριζα με καποιους κομμουνιστες σαν μπονους.Καημενη, σοσιαλιστικη Ελλαδιτσα..
αν είναι έτσι, κάνε ό.τι μπορείς Βαρδάρη μου και προστάτεψε τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Κοπανείστε την όσο είναι ακιρός, μη μας πάει ο Τσίπρας στη δραχμή και κλείσει και τα σύνορα και μάς κάνει Βόρειο Κορέα...
Πολλοι απο σας ακριβως αυτο θα θελανε. Οπως πηγατε οι κομμουνιστες να κανετε μετα τον 2. παγκοσμιο πολεμο, να μας βαλετε στο Σοβιετικο μπλοκ. Δεν σας περασε ομως γιατι ο Ελληνας παρα τα πολλα κακα του, δεν σηκωνει ζυγο. Ουτε ξενο, ουτε κομμουνιστικο. Οποτε θα μεινετε με το ονειρο.
τι θα γίνει με αυτήν την έρμη τη Βενεζουέλα ρε παιδιά; ακόμη να πέσει ο Μαδούρο για να πέσει και ο Τσίπρας; ασπρίσαν τα μαλλιά μας πια - πιο γρήγορα θα δει εξουσία ο Βενιζέλος παρά απόσυρση ο Μαδούρο...
Όποιος ψάχνει τα πολλά χάνει και τα λίγα.Καλά θα έκαναν να παρακαλούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ να τους δεχθεί όσο είναι ακόμα το ΠΑΣΟΚ κόμα στη βουλή.. γιατί τους βλέπω σύντομα όλους στο ταμείο ανεργείας.