Η Die Welt χαρακτηρίζει τον Κ.Μητσοτάκη «νέο λαϊκό σταρ» και προβλέπει νίκη της ΝΔ αν γίνoυν τώρα εκλογές

Η Die Welt χαρακτηρίζει τον Κ.Μητσοτάκη «νέο λαϊκό σταρ» και προβλέπει νίκη της ΝΔ αν γίνoυν τώρα εκλογές Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
3

Σε ένα θετικό κλίμα που εκφράζεται ήδη και από δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου εκτιμούν πως θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στα μέσα Φεβρουαρίου η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άγγελα Μέρκελ.

Στη ΝΔ δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις επαφές αυτές καθώς -όπως λένε- πω θα δοθεί η δυνατότητα στον πρόεδρο του κόμματος να παρουσιάσει τη στρατηγική του κόμματος για την έξοδο από την κρίση και να διαμορφώσει ένα νέο θετικό κλίμα για τη χώρα στο εξωτερικό το οποίο θα τον βοηθήσει μετά τις εκλογές να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.


Σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Die Welt χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «το νέο λαϊκό σταρ» τονίζοντας πως «ο αριστερός λαϊκίστικος ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει στις δημοσκοπήσεις από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίζεται στις δημοσκοπήσεις από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας. Οι πολίτες στην Ελλάδα επιστρέφουν στην πεπατημένη. Στην πραγματικότητα ήταν ένα αουντσάιντερ όταν η Νέα Δημοκρατία αναζητούσε καινούργιο πρόεδρο. Ο 48χρονος Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική στην μέχρι σήμερα πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, κέρδισε αιφνιδιαστικά και έγινε αμέσως ο αγαπημένος του λαού. Πάει ένας χρόνος από τότε και κερδίζει συνεχώς η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν γίνονταν αύριο εκλογές θα έπαιρνε την απόλυτη πλειοψηφία με 156 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο 52», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«O κ. Μητοτάκης "θεωρείται ως κάποιος ο οποίος έχει παρόμοιες απόψεις με εκείνες των Μέρκελ και Σόϊμπλε", λέει ο (υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ) κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, διευθυντής της αμερικανικής δεξαμενής σκέψης Levy Economics Institute της Νέας Υόρκης. Ο Μητσοτάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της τρόικας, δηλαδή των δανειστών της Ελλάδας. Μπορεί επομένως να εικάσει κανείς ότι θα διαμορφώσει την οικονομική πολιτική με φιλελεύθερο και συμβατό προς την ΕΕ τρόπο, "αλλά υπάρχουν αντιδράσεις και στο ίδιο του το κόμμα", πιστεύει ο κ. Παπαδημητρίου. Ο Μητσοτάκης, ως κλασσικός φιλελεύθερος έχει υποσχεθεί μείωση των φόρων, δεν είναι όμως σαφές από που θα προέλθουν τα χρήματα» προσθέτει το δημοσίευμα.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, «οι πολίτες στην Ελλάδα επιστρέφουν στην πολιτική κανονικότητα», ενώ αναφέρεται και στην πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος τονίζοντας πως «εξέπληξε με τη νίκη του και έγινε αμέσως ο αγαπημένος των Ελλήνων».


Η Die Welt αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις εκφράζει την εκτίμηση πως αν γίνονταν αύριο εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα λάμβανε την απόλυτη πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών εδρών (156) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο 52.


«Η δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εντυπωσιακή. Οι Έλληνες βρίσκουν ότι o νέος αρχηγός της ΝΔ θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός από τον τωρινό πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα», τονίζει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως η θριαμβευτική πορεία της ΝΔ αποτελεί σχεδόν ένα θαύμα. «Ο Μητσοτάκης ενσαρκώνει την παλιά πολιτική τάξη, στην οποία αναφερόταν πάντα ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ως απαξιωμένη. Όταν πριν από δύο χρόνια, ένα κύμα θυμού και απελπισίας έφερε στην εξουσία τους αριστερούς λαϊκιστές, υπήρχε η γενική αντίληψη ότι οι οπαδοί του κατεστημένου ήταν όλοι "κλέφτες!". Αυτό αφορούσε τις πολιτικές δυναστείες, παλιές πολιτικές οικογένειες της χώρας, που μαζί με τις πλούσιες ελίτ, κυβερνούσαν για χρόνια», τονίζεται στο άρθρο όπου υπάρχει εκτενής αναφορά στην πολιτική οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και στις σπουδές του προέδρου της ΝΔ και στην επαγγελματική του πορεία.


«Στην κυβέρνηση της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, είχε μια αποστολή να εκσυγχρονίσει την Ελλάδα και να μειώσει τη γραφειοκρατία. Ο χρόνος ήταν πολύ σύντομος για να διαλύσει τις καθιερωμένες δομές, αλλά ο Μητσοτάκης κέρδισε τη φήμη του εκσυγχρονιστή», γράφει η εφημερίδα προσθέτοντας πως η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται από το 2009-2010, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών, κατέστρεψε, σε μεγάλο βαθμό τη μεσαία τάξη και πίκρανε την κοινωνία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία και υποσχέθηκε να απελευθερώσει τη χώρα από την "δικτατορία" των μνημονίων. Ναι στις περικοπές φόρων -αλλά από που υποτίθεται ότι προέρχονται αυτά;», διερωτάται.


Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και προέρχεται από το ίδιο πολιτικό-αριστοκρατικό περιβάλλον αρέσει στους Έλληνες γιατί είναι «νέος, δυναμικός, άφθαρτος» και έχει, όπως λέει, το χάρισμα.


Η εφημερίδα αναφέρεται και στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ και καταλήγει εκφράζοντας την εκτίμηση πως «η μετεωρική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ακολουθείται από μια παρόμοια μαζική κατάρρευση».

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
O κ. Μητοτάκης "θεωρείται ως κάποιος ο οποίος έχει παρόμοιες απόψεις με εκείνες των Μέρκελ και Σόϊμπλε"Και γι αυτό"Κ.Μητσοτάκης έγινε ο αγαπημένος του λαού"Ουδέν κρυπτόν από τον ΤύποΚι οταν αποτυγχάνει ο εγχώριος, τις αποκαλύψεις λατρείας τις αναδεικνύει νι ο αδέκαστος ξένος"έχει υποσχεθεί μείωση των φόρων, δεν είναι όμως σαφές από που θα προέλθουν τα χρήματα"Απλή ασάφεια. Έτσι το 'χουμε εδώ, δεν ξέρετε εσείς..."ήταν ένα αουντσάιντερ όταν η Νέα Δημοκρατία αναζητούσε καινούργιο πρόεδρο"Ποιος το περίμενε... απο το πουθενά. Τίνος είσαι εσύ βρε;;;Λατρεία!!!
Μόνο που στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ΝΔ και σύριζα!Υπάρχουν 300000 νεοναζί ψήφοι που καλοβλέπει η κυβέρνηση, λεβέντες, ακροδεξιοί, κομμουνιστές..Κόμματα που δεν πρόκειται να συμμαχήσουν ποτέ με τη ΝΔ, αλλά πολύ πιθανο καποια να το κάνουν με το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Συριζα όσο χάνει ψηφοφόρους ΧΤΙΖΕΙ ΚΡΑΤΟΣ, με ΜΜΕ, Δικαστές,Στρατιωτικούς, και Δημόσιο. Οι μισοί που έχουν φύγει απο το κόμμα, θα γυρίσουν απευθείας σε περίπτωση εκλογών, με το που τους υποσχεθεί μια θεσούλα ο Αλέξης! Μέχρι το 2019 έχουμε ακόμα, πάντως ο πρόεδρος Τραμπ θα χαιρόταν να βοηθήσει τον Αλέξη να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρώπη, όπως έχει δηλώσει.Τουλάχιστον θα κυβερνάει αριστερά, κάτι είναι κι αυτο!
Αποκλείεται θα λέει ο λαός να γυρίσει στις μαύρες μέρες του 13% ΦΠΑ, των μισών φόρων και του χαμηλότερου ΕΝΦΙΑ. Αποκλείεται, δεν είναι βλάκας ο κόσμος. Θα διαλέξει αξιοπρέπεια, αριστερά, επανάστα.