Κουρουμπλής: Ζητώ από την ΠΝΟ νέα συνάντηση και ένα πλοίο ανά γραμμή

Κουρουμπλής: Ζητώ από την ΠΝΟ νέα συνάντηση και ένα πλοίο ανά γραμμή Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
0

Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΝΟ ζητά ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, μετά την απόφαση των ναυτικών να παρατείνουν την απεργία τους μέχρι το πρωί της Πέμπτη. Ο κ. Κουρουμπλής σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι οι λόγοι της απεργίας έχουν εκλείψει ενώ ζητά από την Ομοσπονδία να δρομολογήσει ένα πλοίο ανά γραμμή. Το πρωί πάντως υπήρξε συνάντηση των δυο πλευρών, την οποία οι ναυτικοί χαρακτήρισαν «άκαρπη».

Η ανακοίνωση του υπουργού:

Μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, παρά τις σαφείς δεσμεύσεις που ανέλαβε προσωπικώς, αλλά και εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής - ότι δε θα αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των Ναυτικών και ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα εξομοίωσης, όπως ισχυρίζεται η ΠΝΟ - ο Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι σεβαστές. Μετά τις διαβεβαιώσεις που έδωσα και κατά τη σημερινή συνάντηση στην ΠΝΟ, πιστεύω ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι της απεργίας. Καλώ την ΠΝΟ να λάβει υπόψη τα πιεστικά ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά, να επανεκτιμήσει τη στάση της, και να συμβάλλει άμεσα στη δρομολόγηση ενός πλοίου ανά γραμμή.

Ταυτοχρόνως καλώ την ηγεσία της Ομοσπονδίας σε νέα συνάντηση στο Υπουργείο.»

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM