Η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια αποφάσισε τη μη κλήση του δημοσιογράφου Άρη Δαβαράκη

Η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια αποφάσισε τη μη κλήση του δημοσιογράφου Άρη Δαβαράκη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
0

Με οριακή πλειοψηφία 11 έναντι 10, η εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ αποφάσισε τη μη κλήση άλλων μαρτύρων, απορρίπτοντας το αίτημα της αντιπολίτευσης για την κλήση του δημοσιογράφου Άρη Δαβαράκη.

Συγκεκριμένα η Εξεταστική αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην κληθούν άλλοι μάρτυρες, εκτός αν προκύψουν νέα στοιχεία από τα έγγραφα που θα ζητηθούν από τον δημοσιογράφο Άρη Δαβαράκη και τον πρ. εκδότη της Ελευθεροτυπίας Χάρη Οικονομόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δαβαράκης είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο LiFO.gr πως η πηγή χρηματοδότησης του site «toportal.gr» ήταν ο Νίκος Παππάς.

«Κλείνουμε τον κύκλο των μαρτύρων, εκτός και αν υπάρξουν συνταρακτικά απρόοπτα», τόνισε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Αντώνης Μπαλωμενάκης.

«Και το θέμα και ο χρόνος παράδοσης του πορίσματος είναι καθορισμένα. Φτάσαμε στο τέλος της περιόδου, δεν υπάρχει λόγος για κλήση και άλλων μαρτύρων» σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη.

«Υποχρέωση μας δεν είναι να τηρήσουμε την 4η ή την 5η αναβολή, αλλά να ολοκληρώσουμε το έργο μας», σημείωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι πρέπει να προσέλθουν στην Εξεταστική και άλλοι μάρτυρες συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ, για τους οποίους η αντιπολίτευση κρίνει αναγκαίο να καταθέσουν.

«Από τη στιγμή που αποφασίζουμε να κλείσουμε την αποδεικτική διαδικασία, πάρτε και την ευθύνη η κυβερνητική πλειοψηφία, να πείτε ότι αυτά τα δύο πρόσωπα δεν χρειάζονται να κληθούν», αντέτεινε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, που είχε κάνει και την πρόταση για τον κ. Δαβαράκη, επέμεινε ότι πρέπει να κληθεί, τονίζοντας ότι πρέπει να ερευνηθούν οι καταγγελίες του, αλλά και να εξακριβωθεί αν υπάρχουν τελικά «μαύρα ταμεία» στα κόμματα.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής έκανε λόγο για μυθιστορηματικού χαρακτήρα καταγγελίες, τις οποίες διέψευσε ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, δηλώνοντας στην κατάθεσή του στην Εξεταστική, ότι ο κ. Δαβαράκης ποτέ δεν πληρώθηκε από το κόμμα.

Από την ΝΔ, τόσο ο Μάκης Βορίδης, όσο και ο Νότης Μηταράκης, αντέτειναν ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιλεκτική διάθεση στην κλήση των μαρτύρων και προσπαθούν να αποτρέψουν καταθέσεις που εμπλέκουν το κόμμα τους.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, πρότεινε να ζητηθεί από τον κ. Δαβαράκη να καταθέσει τα παραστατικά της πληρωμής του για να εξακριβωθεί αν έπαιρνε κανονικά χρήματα ή ήταν μαύρα.

Με την απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής διαφώνησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Δημήτρη Καμμένο να καταψηφίζει την πρόταση, ζητώντας να κληθούν οι ταμίες του ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως είπε, το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά του κόμματος αναφέρει ότι γίνονταν πληρωμές για τις οποίες δεν παρουσιάσθηκαν χιλιάδες παραστατικά.

Ο κ. Καμένος υποστήριξε ότι «και μόνο από την εξέταση του πορίσματος Καλούδη, θα προκύψει ανάγκη κλήσης νέων μαρτύρων», ενώ σημείωσε ότι ήδη, σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ, προκύπτουν βαριές κατηγορίες για πέντε άτομα.

Τόνισε ακόμα, ότι μεταξύ αυτών που πρέπει να καταθέσουν, είναι και ο πρώην οικονομικός διευθυντής του κόμματος Ροβέρδος Σπυρόπουλος, ενώ συμφώνησε και με την πρόταση βουλευτών της αντιπολίτευσης να κληθεί να καταθέσει ο πρώην ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «Alter», Κώστας Γιαννίκος.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα πως ο κ. Καμμένος αποχώρησε αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM