«Όχι» από 153 βουλευτές στην άρση ασυλίας Νικολόπουλου για ομοφοβικές δηλώσεις

«Όχι» από 153 βουλευτές στην άρση ασυλίας Νικολόπουλου για ομοφοβικές δηλώσεις Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
10

Δεν ήρθη από την Ολομέλεια της Βουλής η ασυλία του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για ομοφοβικές δηλώσεις που είχε κάνει. Το αίτημα για την άρση της ασυλίας απορρίφθηκε με 153 ψήφους. Υπέρ ψήφισαν 23 βουλευτές και τρεις «παρών».

Όπως έκανε γνωστό μέσω facebook ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, η άρση ασυλίας αφορούσε το ομοφοβικό tweet του Ν. Νικολόπουλου που είχε στόχο είχε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, καθώς και τις δηλώσεις του ενάντια στο σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Σημειώνεται ότι εναντίον του Ν. Νικολόπουλου είχαν προσφύγει οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, με αφορμή τις ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή σε τηλεοπτική εκπομπή.

Παράλληλα, η Ολομέλεια απέρριψε και το αίτημα για την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, σχετικά με υπόθεση απαλλοτρίωσης οικοπέδου, κατά τη διάρκεια της θητείας του σημερινού βουλευτή ως δημοτικού συμβούλου Αγ. Δημητρίου. Το αίτημα απορρίφθηκε με 173 ψήφους, έναντι πέντε ψήφων «υπέρ», και ενός «παρών».

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Ίσως γιατί ο Κατσώτης είχε ψηφίσει να απαλλοτριωθεί οικόπεδο για να δοθεί ως ελεύθερος χώρος για όλους τους κατοίκους;Ίσως γιατί έχουν μηνυθεί από ιδιώτες όλοι οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι και η απόφαση ήταν ομόφωνη;Ίσως έχει νόημα η χρήση της βουλευτικής ασυλίας ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις;Λέω ίσως.Αλλά ο καθένας βλέπει ό,τι θέλει.Κατά τα άλλα μιλάτε για ιδεοληψίες.Και ειλικρινά ντροπή για το γεγονός πως μπήκε στην ίδια είδηση με την υπόθεση του Νικολόπουλου,η υπόθεση του Κατσώτη.Και μάλιστα ελλιπώς.Ίδια ψηφοφορία μεν,διαφορετικές υποθέσεις δε.
Εντάξει είναι γνωστός "λεβέντης" ο τύπος αλλά προσωπικά κι'εγω κατά θα ψήφιζα. Δεν είναι δυνατόν να διώκεται κάποιος για τις απόψεις του, όσο εμπαθείς και προσβλητικές μου φαίνονται αυτές. Το πρόβλημα δυστυχώς βρίσκεται και πάλι στη βάση: στους ψηφοφόρους του!
Ακόμη όμως κι αν διαφωνείς με τον νόμο, είναι νόμος που ισχύει για σένα και μένα, και όχι για τους βουλευτέςς - που στο κάτω κάτω οι απόψεις του προβάλλονται πολύ περισσότερο και τους δίνεται πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα.Προσωπικά ο νόμος με τον οποίο διαφωνώ είναι η βουλευτική ασυλία. Θα έπρεπε να ισχύει για πολύ πιο ασήμαντα αδικήματα, πχ. παράνομο παρκάρισμα, και πολύ τους είναι.
για παράνομο παρκάρισμα; κλπ ασήμαντα αδικήματα; Πολύ λάθος μου ακούγεται. Μάλλον πρέπει να κοιτάξουμε ξανά για ποιο λόγο πρωτοξεκίνησε η βουλευτική ασυλία τότε που ψηφίστηκε πριν πολλά πολλά χρόνια. Ποια ανάγκη είδε ο νομοθέτης; πχ την προστασία των βουλευτών από ισχυρούς ιδιώτες που θα έπηζαν τους βουλευτές στις μηνύσεις για ασήμαντους λόγους αν πήγαιναν να ψηφίσουν νόμους που δεν τους συνέφεραν; (τους ισχυρούς). Ήταν δηλαδή ένα μέσο προστασίας των βουλευτών από τις εξωτερικές πιέσεις ώστε να μπορούν να εξασκήσουν ανεξάρτητα το νομοθετικό τους έργο; Ήταν δηλαδή ένα μέσο προστασίας της δημοκρατίας; Και θα έπρεπε να ισχύει η βουλευτική ασυλία για τέτοια σημαντικά θέματα, και όχι για ποινικά αδικήματα των βουλευτών ή μικρά παραπτώματα (τύπου κλήση από την τροχαία).
Ειναι πραγματικα ντροπιαστικο που κρυβονται πισω απο την ασυλια τους οι βουλευτες για θεματα που δεν εχουν καμια σχεση με την πολιτικη. Στο κατω κατω, αφου το παιζουν τοσο ανδρες ας φορεσουν τα παντελονια τους και να πανε να υπερασπιστουν τα λογια και τις πραξεις τους.
Συγγνώμη, αλλά το σχόλιο σου για τα παντελόνια είναι πολύ σεξιστικό, εκτός αν εννοείς ότι οι μάτσο άνθρωποι έχουν αυτό το σκεπτικό, ότι και καλά είναι "άνδρες" και πρέπει να τιμάνε τα παντελόνια τους, σε αντιδιαστολή με τις "γυναικούλες". Απλα το επισημαίνω γιατί τελευταία συνειδητοποιώ πόσο βαθειά μέσα μας είναι εμποτισμένος ο σεξισμός, ακόμη και σε εμάς που είμαστε πιο προοδευτικοί και πιο ευαίσθητοι ως προς τα ατομικά δικαιώματα κ ελευθερίες