Βενιζέλος: Θεσμικά χυδαία, αυταρχικά πεισματική και πολιτικά αυτοκτονική η αντίδραση της κυβέρνησης για το ΣτΕ

Βενιζέλος: Θεσμικά χυδαία, αυταρχικά πεισματική και πολιτικά αυτοκτονική η αντίδραση της κυβέρνησης για το ΣτΕ Facebook Twitter
5

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ως προς την αντισυνταγματικότητα του νόμου περί τηλεοπτικών αδειών και την αντίδραση της κυβέρνησης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε τα εξής:

Θεσμικά χυδαία, αυταρχικά πεισματική και πολιτικά αυτοκτονική ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στις δημοσιογραφικές πληροφορίες για το αποτέλεσμα της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Η δήλωση που με επαναστατικό οίστρο διάβασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, συνιστά επίσημη αναγγελία κατάλυσης του Συντάγματος.

Νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι με ένα νεώτερο νόμο μπορεί να παρακάμψει την απόφαση του ΣτΕ και να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα. Όφειλε να περιμένει τη δημοσίευση της απόφασης, να τη διαβάσει προσεκτικά και να συμμορφωθεί πλήρως, όπως επιτάσσει το άρθρο 95 του Συντάγματος.

Η κυβέρνηση που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και παρακαλάει για το τέταρτο, κατηγορεί το ΣτΕ γιατί έκρινε το μνημόνιο συνταγματικό!

Η κυβέρνηση που υπερασπίστηκε με πάθος το PSI στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που υποκλίνεται στο PSI με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 και παρακαλάει να τις δοθούν τα δευτερεύοντα συμπληρωματικά μέτρα του PSI ώστε να τα εμφανίσει ως επιτυχία της σε σχέση με το χρέος, κατηγορεί το ΣτΕ γιατί έκρινε συνταγματικό το κούρεμα του χρέους το 2012 και δεν άφησε να οδηγηθεί η χώρα σε ασύντακτη χρεοκοπία!

Η κυβέρνηση που προκάλεσε βλάβη δεκάδων δισεκατομμυρίων στην οικονομία, δήθεν οδύρεται για τα 85 εκατομμύρια των υπερθεματιστών, όταν ένας νόμιμος διαγωνισμός μπορεί να αποφέρει πολλά περισσότερα.

Έλεος. Ας τεθεί ένα όριο στις αντιφάσεις, τα ψέμματα και τον αυτοδιασυρμό.

Ο δρόμος που επέλεξε η κυβέρνηση οδηγεί στην ανοικτή θεσμική κρίση και σε νέα παιχνίδια με την πορεία της οικονομίας και τη θέση της χώρας μέσα στη ευρωζώνη.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη και αδίστακτη ομάδα που δεν σέβεται ούτε τη νομιμότητα ούτε το εθνικό συμφέρον.

Για όποιον έχει στοιχειώδη αίσθηση της εθνικής και της ευρωπαϊκής έννομης τάξης, οι αντισυνταγματικότητες του λεγόμενου νόμου Παππά ήταν κραυγαλέες και αθεράπευτες.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας διαφύλαξε τον θεσμικό του ρόλο, την παράδοση και τη συνέχεια της νομολογίας του. Και με την απόφασή του είπε το αυτονόητο. Έσφαλαν δραματικά όσοι προσπάθησαν να το επηρεάσουν και μάλιστα με τρόπο βάρβαρο.

Επειδή είχα προβλέψει με ακρίβεια τις εξελίξεις αυτές, τώρα οφείλω να διατυπώσω καθαρά την πρόβλεψη μου για τη συνέχεια. Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει με φόρα τον κατήφορο χωρίς όριο συνταγματικό, οικονομικό, εθνικό. Δεν δραματοποιώ. Απλώς διαπιστώνω.

Είναι ατομική και συλλογική υποχρέωση όλων των πολιτών που πιστεύουν στη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την σταθερή πορεία της Πατρίδας μας να αντιδράσουν στο όνομα του Συντάγματος.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Η αποψη την οποια εχω για τον χαρακτηρα του κ.Βενιζελου δυσκολα θα μπορουσε να ειναι χειροτερη.Η αποψη,ομως,την οποια εχω για τις διανοητικες δυνατοτητες του και τις γνωσεις του ειναι διαμετρικα αντιθετη.""Θεσμικά χυδαία, αυταρχικά πεισματική και πολιτικά αυτοκτονική ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης...""Αυτα ειπε.Το πρωτο ειναι,μεν,πολυ αυστηρο,πλην εν τη ουσια του ορθο.Το δευτερο ειναι απλα ορθο.Ασυζητητι.Το τριτο εχει,ομως,το "ζουμι".Διοτι η αντιδραση ,δια στοματος της κας Γεροβασιλη,ηταν η απολυτη εκπληξη.Δεδομενου μαλιστα του οτι η αποφαση του Σ.τ.Ε. ηταν μαλλον αναμενομενη θα περιμενε κανεις να εχει προετοιμασθει μια προσεκτικα ουδετερη ανακοινωση,οχι αυτη η απιστευτη επιθεση κατα του Σ.τ.Ε., την οποια μαλιστα θα την εκφωνουσε η κα Γεροβασιλη ψυχραιμα,οχι με τρεμαμενη φωνη ως να επροκειτο να ξεσπασει σε κλαματα.Εγιναν,και εδω,ολα οσα δεν επρεπε να γινουν.Και τα οποια μονον καλα αποτελεσματα για την ιδια την κυβερνηση δεν επεφεραν.Ο κ.Βενιζελος δεν χαρακτηρισε αυτη την αντιδραση ανοητη,πανικοβλητη,εσφαλμενη,η κατι αλλο συναφες.Την χαρακτηρισε αυτοκτονικη.Εξαιρετικα ευστοχα.Με τρεις,λοιπον χαρακτηρισμους και μονον,καταφερε να καλυψει και τα τρια σκελη της υποθεσης αυτης.Με τον πρωτο(θεσμικα χυδαια)-καλυψε τον τροπο θεσμικης λειτουργιας της κυβερνησης,ητοι την αντιληψη της οσον αφορα στιις σχεσεις της της με τους λοιπους θεσμους.Με τον δευτερο(αυταρχικα πεισματικη) καλυψε τον τροπο με τον οποιο αντιλαμβανεται η κυβερνηση την λειτουργια της ως εκτελεστικη εξουσια.Και με τον τριτο καλυψε πληρως την τρομερη...."οξυδερκεια" και την φοβερη..."διορατικοτητα"της κυβερνησης,αφου το να προχωρει σε ενεργειες τυπου "μπουμερανγκ",το να πυροβολει δηλαδη τα ποδια της,δεν γινεται για πρωτη φορα.Ο κ.Βενιζελος απεδειξε,κατα την γνωμη μου,για μιαν ακομη φορα, οτι ο χαρακτηρας και οι ικανοτητες ενος πολιτικου μπορει να αποτελουν δυο εντελως διαφορετικης ταξεως μεγεθη.
Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα, εκτός αν το Σύνταγμα δεν μας εξυπηρετεί. Πάντως σύντροφοι, δεν ήταν ανάγκη να το παίζετε δημοκράτες, μεταρρυθμιστές της Ευρώπης όλης, ανθρωπιστές, κοινωνικά ευαίσθητοι ή οικολόγοι. Θα μπορούσατε απλά να πείτε ότι σας νοιάζει η μάσα, το πλιάτσικο στα πάντα. Θα σας συμπονούσαμε. Άλλωστε αυτό ήταν πάντα η Αριστερά. Φαγοπότι από τον ιδρώτα του κόσμου, σανό στο πόπολο, μάσα για την κομματική νομεκλατούρα. Το θέμα είναι τι γίνεται όταν το πόπολο συνέρχεται. Θα φύγετε αλά Γκορμπατσόφ ή αλλά Τσαουσέσκου; Για να δούμε. ================================