Η κυβέρνηση φέρνει νέο νόμο - Σκληρή ανακοίνωση από την Γεροβασίλη: Oι αποφάσεις της Δικαιοσύνης κρίνονται από την κυβέρνηση και τον λαό

Η κυβέρνηση φέρνει νέο νόμο - Σκληρή ανακοίνωση από την Γεροβασίλη: Oι αποφάσεις της Δικαιοσύνης κρίνονται από την κυβέρνηση και τον λαό Facebook Twitter
26

Σε επιθετικό τόνο απαντά η κυβέρνηση στην απόφαση του ΣτΕ με μια σκληρή δήλωση που έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

"Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές, αλλά δεν σημαίνει πως δεν κρίνονται. Κρίνονται και από την κυβέρνηση και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία για να βάλει τάξη στο χάος των καναλιών. Η απόφαση κρίνεται από τις συνέπειες που προκαλεί." είπε η κα Γεροβασίλη.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει νέα νομοθετική πρωτοβουλία και την Δευτέρα καταθέτει νέο σχέδιο νόμου σύμφωνα με όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Το σχέδιο νόμου θα προβλέπει τη βεβαίωση λειτουργίας  των ιδιωτικών σταθμών έως ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες άδειες.  

Η πλήρης δήλωση της Γεροβασίλη:

Το ΣτΕ -με οριακή πλειοψηφία- έλαβε πριν από λίγο μια απόφαση που προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου. Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα, έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ, έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται.

Κρίνονται τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής.


Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί:


- Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης:

  • στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.
  • εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό
  • στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη
  • και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών.

Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο αντισυνταγματικό -σύμφωνα με τη δική του νομολογία- καθεστώς.
Αυτό, όμως, δε θα το επιτρέψουμε να συμβεί.


Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.


Τη Δευτέρα φέρνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015.


Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της Κυβέρνησης να βάλει τάξη, με αρχές και κανόνες ισονομίας, στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο.
Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή.


Η δωρεάν νομή και χρήση των δημοσίων συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

17 σχόλια
Μεταφράζω σε λιγότερα λόγια τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει πιο προφανές το άτοπο: "Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα, ακόμα κι χρειαστεί να πολεμήσουμε τους νόμους για να το καταφέρουμε!"
Η κυρία Γεροβασίλη (δικαιολογημένα) σημειώνει ρεκόρ αρνητικών ψήφων στα άρθρα της Lifo που έχει σχετικά ανεκτικό και μετριοπαθές κοινό.Δεν ξέρω εάν σ'αυτό παίζει ρόλο το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι είναι ασυμπάθιστοι από την φύση τους.
Αν ήταν απεριόριστες οι άδειες τότε μάλλον δεν θα έβγαζε ουδείς κιχ, γιατί δεν θα ήταν αντισυνταγματικός ο νόμος. (Ή θα ήταν λιγότερο αντισυνταγματικός).Χαίρομαι δηλαδή που προσπάθησες να δεις το θέμα αντικειμενικά και να κρίνεις την κυβέρνηση σαν να μην ήσουν το συριζοτρόλ που είσαι (που πιστεύει πως "πολύ σωστά τα είπε"), όμως αυτό που έγραψες μετά το "ΑΛΛΑ" είναι το ζητούμενο (ή ένα από τα ζητούμενα γιατί ο Παππανόμος είναι για τα πανηγύρια) και όχι κάποια λεπτομέρεια με την οποία ουδείς μπορεί να διαφωνήσει.Στη θέση σου θα είχα γράψει το εξής:"Πολυσωσταταείπε ΑΛΛΑ: κι αυτός ο Τσίπρας βρε παιδί μου ας φορέσει κάποτε γραβάτα, δεν θα πάθει και τίποτα." (Τότε θα ήσουν Συριζαίος μεν, αλλά σχετικά διαλλακτικός).Επίσης:"Πολυσωσταταείπε ΑΛΛΑ: κι αυτοί οι Τζιχαντιστές βρε παιδί μου, μεγάλα καθάρματα. Ελπίζω σύντομα να λογοδοτήσουν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας".Ή κάτι αντίστοιχο.
Δεν θα υπάρχουν λεφτά για νοσηλευτές. Λεφτά για ακροδεξιά τρολς όμως υπάρχουν! Ασφαλώς και οι αποφάσεις κρίνονται, και του ΣτΕ. Μαζί θα πρέπει να κρίνουμε τις αποφάσεις του ΣτΕ 1967-74, του τελευταίου προπύργιου δημοκρατικών ελευθεριών και την παύση του προέδρου του Μιχαήλ Στασινόπουλου από την χούντα των συνταγματαρχών. Συνταγματικό κρίθηκε ασφαλώς και το μνημόνιο, γιατί αλλιώς θα αναζητούσαμε ποιο είναι το δίκαιο της οικονομικά ασύντακτης χώρας
Αν η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη τους 4000 νοσηλευτές ας απολύσει τους μισούς από τους 10000 παπάδες. Αν οι παπάδες είναι απόλυτα απαραίτητοι ας δίνει τους μισθούς τους ο Ιερονυμος, που είχε πει ότι θα βοηθήσει το κράτος στην κρίση.
Δυστυχώς η ανακοίνωση της κ. Γεροβασίλη δείχνει την τρικυμία εν κρανίω στην οποία έχει περιέλθει η ίδια και η κυβέρνηση καθώς:- Ουσιαστικά βάλει κατά ενός εγνωσμένου κύρους θεσμού και εμμέσως -πλην σαφώς- τον κατηγορεί για πολιτικές σκοπιμότητες και διαπλοκή. Το ΣτΕ δεν έκρινε αν τα μνημόνια και το μαύρο στην ΕΡΤ ήταν ηθικά, πολιτικά και οικονομικά ορθά κλπ αλλά αν ήταν συνταγματικά, το ίδιο έκρινε και για το νόμο Παππά (όπου ανεξάρτητα από την απόφαση του, έτσι κι αλλιώς είχε απαξιωθεί κοινωνικά και πολιτικά)- Δε δικαιούται δια να ομιλεί για μνημόνια τη στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση υπέγραψε και εφαρμόζει το σκληρότερο από τα τρία μνημόνια- Το ότι υπήρχε ανομία πριν δε σημαίνει ότι πρέπει να την καλύψουμε με μια άλλη -και ίσως μεγαλύτερη- συνταγματική ανομία- Το ότι κάνει απαράδεκτους και άσχετους συσχετισμούς είναι επίσης δεδομένο, δηλαδή αν έβγαινε απόφαση που έλεγε το 50% των μισθών όλων των εργαζομένων στο εξής θα πάει στους αναξιοπαθούντες υποχρεωτικά, και ακυρώνοταν μετά από το ΣτΕ θα έπρεπε να πει, κρίμα τα παιδάκια; Έλεος πια! Μου θυμίζει αυτό το "Νικολάκη, φάε την τυρόπιττα σου γιατί στην Αιθιοπία υπάρχουν παιδάκια που πεινάνε"-το ότι αυτός ο νόμος Παππά θεωρείτο από την κυβέρνηση η ναυαρχίδα της δημοκρατίας, τη στιγμή που έκλεινε τους μισούς τηλεοπτικούς σταθμόυς και ότι χτυπούσε τη διαπλοκής, τη στιγμή που πήραν άδεια αυτοί που πήραν, με ξεπερνάει, νομίζω ότι ζούμε στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας!
Η ανακοίνωση είναι ένας μοναδικός ύμνος στην διάκριση των εξουσιών και .... στον σεβασμό της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση της Αριστεράς(τρόπος του λέγειν, επαγγελματίες καιροσκοπιστές ουσιαστικά είναι).
ΣτΕ: Συνταγματικό το μνημόνιο (δλδ η κατάλυση της εθν. κυριαρχίας/δημοκρατίας κ η εγκριση/απορριψη καθε νομοσχεδίου απο τις Βρυξελλες) αντισυνταγματικό το να χουν αδειες τα βοθροκάναλα που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις δημιουργουν (υπο)κουλτούρα στον λαό αναπαράγουν φοβο, δραμα, καλλιεργούν στερεοτυπα, ρατσισμό, ομοφοβία, σεξισμό κλπ και είναι ουσιαστικά η ΠΡΩΤΗ εξουσία (Σουηδία των 10 εκατ. 2 ιδιωτικά καναλια γεν. περιεχομένου).
Φαντάζομαι θα μας αναπτύξετε το σκεπτικό σας σχετικά με το ποια άρθρα του Συντάγματος παραβιάστηκαν με τα μνημόνια συνολικά ή θα μας παραθέσετε κάποιο σύνδεσμο που να εξηγεί με νομικά επιχειρήματα τα λεγόμενά σας.Αν και δε νομίζω ότι θα συνέφερε τη κυβέρνηση να της βγάλουν αντισυνταγματικό το μνημόνιο της. Δε θα άντεχε κι άλλη σφαλιάρα σε τόσο σύντομο διάστημα.
Αρκετά !!! σας πήραν χαμπαρι ακόμα και οι σανοφαγοι . Έλεος με τις μπούρδες περί κοινωνικών αντιπαροχων ,οταν τίποτε δεν λειτουργεί από την αχαρακτηριστη ανικανότητα της χειρότερης κυβέρνησης στην ιστορία . Είναι τόσο λίγοι σε όλα τα επίπεδα ,ή αγχωμενη αντίδραση της δείχνει τις χειρότερες προθέσεις που ελπίζω να παραμείνουν προθέσεις
"από την αχαρακτηριστη ανικανότητα της χειρότερης κυβέρνησης στην ιστορία ."Ξεχνάτε αυτήν του Καραμανλή, τα σπασμένα της οποίας πληρώνουμε 7 χρόνια τώρα. http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=493975
Έτοιμη να κλάψει η κυρία."Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται." Ούτε να παίζουν ξέρουν αλλά ούτε και να χάνουν. Έχουν την λογική ότι αφού πέφτουμε εμείς, ας πάρουμε μαζί μας και τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι η μόνη πολιτική τους από εδώ και πέρα θα είναι η τακτική καμμένης γης ή αλλιώς "μετά από εμάς δημοκρατία τέλος".
Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα Πηγή: www.lifo.grΑφού και εσύ μνημόνιο ψήφισες κυρία! Καρα-μνημόνιο κιόλας.