Παππάς: Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη για τη δημοκρατία

Παππάς: Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη για τη δημοκρατία Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
7

«Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για τη δημοκρατία», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη του στον Real Fm.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι το ΣτΕ ήταν που είχε κρίνει μη συνταγματικό το καθεστώς μη αδειοδότησης των καναλιών ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για βελτιώσεις και αλλαγές αν προσέλθουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου και στη Βουλή.

«Η τροπολογία είναι ένα βήμα για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο. Μπορούμε να κάνουμε και την επόμενη βδομάδα τις επαφές ... Αυτό που δεν θα συμβεί, είναι να ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια που έχουμε κάνει εδώ και έναν χρόνο» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι βάσει του νόμου όσοι δεν διαθέτουν άδεια δεν μπορούν να εκπέμπουν.

Τόνισε επίσης ότι σε περίπτωση που το ανώτατο δικαστήριο απορρίψει το νόμο, τότε το δημόσιο θα υποχρεωθεί να επιστρέψει τα χρήματα στους καναλάρχες, και δεν θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM