«Σήμα καταστροφής η ψήφος στην Αριστερά», δηλώνει ο Γιούνκερ

«Σήμα καταστροφής η ψήφος στην Αριστερά», δηλώνει ο Γιούνκερ Facebook Twitter
0

Με μήνυμα του μέσα από συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα Kurier ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ καλεί τους Έλληνες «να μη γυρίσουν την πλάτη στο ευρώ».

Πρόκειται ουσιαστικά για παρέμβαση του επικεφαλής του Eurogroup στα ελληνικά πολιτικά πράγματα αφού υποστηρίζει ότι η ψήφος στην ριζοσπαστική Αριστερά  και η επικράτηση της (κάτι που όπως λέει δεν αποκλείεται) θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρωζώνη. Δηλώνει δε ότι μια τέτοια ψήφος θα βλάψει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την ευρωζώνη:  «Αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί. Κάτι τέτοιο θα έστελνε ένα σήμα καταστροφής. Πρέπει να το γνωρίζουν οι Έλληνες».

«Εμείς ως Eurogroup θα πρέπει να μιλήσουμε με κάθε ελληνική κυβέρνηση. Μόνον να προειδοποιήσω τον καθένα μπορώ, να μην εγκαταλείψει την ευρωζώνη, επειδή τότε θα τεθεί σε κίνδυνο η εσωτερική συνοχή της», επισημαίνει ο κ. Γιούνκερ.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM