Αναστάτωση στη Βουλή: Στελέχη της ΛΑΕ πέταξαν φυλλάδια στην αίθουσα της Ολομέλειας

Αναστάτωση στη Βουλή: Στελέχη της ΛΑΕ πέταξαν φυλλάδια στην αίθουσα της Ολομέλειας Facebook Twitter
2

Μία μικρή αναστάτωση δημιουργήθηκε πριν από λίγη ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στελέχη της ΛΑΕ, Στάθης Λεουτσάκος και Θανάσης Πετράκος που βρίσκονταν στα θεωρεία της Βουλής, πέταξαν φυλλάδια στην αίθουσα της Ολομέλειας, διαμαρτυρόμενοι για την ψήφισή του νομοσχεδίου.

Τα φυλλάδια περιείχαν ένα απόσπασμα από κείμενο του Πορτογάλου συγγραφέα και νομπελίστα Ζοζέ Σαραμάγκου και τίτλο: «ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα»:

«Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.

Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου...Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την "........" την μάνα που σας γέννησε.»

Το φυλλάδιο έσπευσε να ανεβάσει στο twitter και ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην Ολομέλεια δημιουργήθηκε αναστάτωση και οι αστυνομικοί της Βουλής έσπευσαν να τους βγάλουν έξω, χωρίς να υπάρξει διακοπή της συνεδρίασης.

Την ώρα εκείνη βρισκόταν στο βήμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο οποίος επιχείρησε να αποφορτίσει το κλίμα, λέγοντας ότι η Βουλή είναι χώρος έκφρασης των ιδεών.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM