Ο ΣΕΔΕΑ ζητά στον Λεβέντη να κατονομάσει την εταιρεία δημοσκοπήσεων που λέει ότι τον προσέγγισε

Ο ΣΕΔΕΑ ζητά στον Λεβέντη να κατονομάσει την εταιρεία δημοσκοπήσεων που λέει ότι τον προσέγγισε Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
2

Την άμεση αναφορά της εταιρείας δημοσκοπήσεων ή οποιουδήποτε άλλου, που ισχυρίζεται ότι τον προσέγγισε και του ζήτησε χρήματα προκειμένου να ενισχύσει τα ποσοστά του κόμματός του, ζήτησε ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.


Το πρωί, ο κ. Λεβέντης ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ότι τον προσέγγισε εταιρεία δημοσκοπήσεων, η οποία του ζήτησε χρηματικό ποσό, προκειμένου να παρουσιάσει ενισχυμένα τα ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων.


Ο ΣΕΔΕΑ, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι οι ασαφείς αναφορές, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση, σε τέτοιας ποιότητας και κρισιμότητας θέματα, δεν συμβάλλουν στην υγιή λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας. Επίσης, τονίζει ότι τέτοιου είδους καταγγελίες πρέπει να απευθύνονται στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Τέλος, σημειώνει: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στόχος του κ. Λεβέντη δεν είναι η κατασυκοφάντηση ολόκληρου του κλάδου μας, περιμένουμε να κατονομάσει την εταιρεία που καταγγέλλει ότι τον προσέγγισε».

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Δευτέρας, ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 προχώρησε σε καταγγελία λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ "με πλησίασε ένας και μου ζήτησε 10.000 ευρώ για να δείξει το κόμμα μου ότι έχει ποσοστό 7%-8%. Ήταν υπάλληλος γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων". Πρόσθεσε πως αν του ζητηθεί θα προχωρήσει και σε επίσημη καταγγελία του περιστατικού.

Εξηγήσεις από την Ένωση Κεντρώων για τις καταγγελίες Λεβέντη

Εξηγήσεις για τις καταγγελίες του Βασίλη Λεβέντη για τις εταιρίες δημοσκοπήσεων στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, έδωσε η Ένωση Κεντρώων δηλώνοντας: «Πρώτον, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη ημερομηνία, όπου στο newsit διάβασε -επιστρέφοντας από Αμερική- δυο δημοσκοπήσεις. Στην πρώτη προηγείτο η ΝΔ με 12 ποσοστιαίες μονάδες και στη δεύτερη προηγείτο ο ΣΥΡΙΖΑ με 5 ποσοστιαίες μονάδες. Δεύτερον, ανέφερε ότι την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 η Ένωση Κεντρώων παρουσιάστηκε στις δημοσκοπήσεις με 2%, συνεπώς κατά τις δημοσκοπήσεις έμενε εκτός Βουλής. Την ημέρα των εκλογών, η Ένωση Κεντρώων πλησίασε το 4%, συνεπώς, έγινε προσπάθεια εξόντωσης του κόμματος μας. Τρίτον, αυτό που οι δημοσιογράφοι παρουσίασαν ως "βόμβα" είναι αληθές γεγονός, πλησίασε τον κ. Λεβέντη πρόσωπο στην ΔΕΘ και του πρότεινε να κάνει δημοσκόπηση πληρώνοντάς την, με ευνοϊκό αποτέλεσμα για την Ένωση Κεντρώων».


Αρνούμενοι να κατονομάσουν τον προτείνοντα κατά τον Βασίλη Λεβέντη, η Ένωση Κεντρώων εξηγεί:« Σ΄ αυτή την περίπτωση θα εξοντωθεί σίγουρα κάποιος, ο χώρος όμως θα παραμείνει θολός και είναι χώρος σημαντικός για τη Δημοκρατία γιατί προδιαθέτει την ψήφο των πολιτών. Επίσης, επικοινώνησε μαζί μας εκπρόσωπος του Σ.Ε.Δ.Ε.Α. και μας ζήτησε να διευκρινίσουμε ότι η περί ης ο λόγος εταιρία δεν είναι μέλος του Σ.Ε.Δ.Ε.Α. Αυτό αληθεύει. Αντί, λοιπόν να ζητούν κάποιοι αίμα στην αρένα και η αρένα να μένει νοσηρή καλό είναι να ληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να ελεγχθούν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων και να μην παρουσιάζονται αυτοσχέδιοι μη πληρούντες τις προϋποθέσεις, ως σοβαρές εταιρίες που δήθεν ενεργούν δημοσκοπήσεις. Η Ένωση Κεντρώων μάχεται επί χρόνια για να καθαρίσει ο χώρος και επιμένουμε ότι δεν είναι λύση η εξόντωση ενός».

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
.. και τώρα αρχίζουν τα γέλια! Πάντως πρέπει να μας κάνει εντύπωση πως όλες οι δημοσκοπήσεις του δίνουν το 3% που είχε ενώ δεν έχει τηρήσει ούτε την (1) μοναδική προεκλογική δέσμευση του(περί αλλάγης βουλευτών ανα 6μηνο).Βέβαια ούτε οι ΑΝΕΛ, ΧΑ, Συριζα έχουν χάσει έστω και 1 ψηφοφόρο και αυτό λέει πολλά για το επίπεδο των πολιτών της χώρας..
Αν είναι δυνατόν ο Λεβέντης να λέει ότι να'ναι. ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΕΣΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΤον εγκαλούν οι τύποι που ψήφισαν τον Τσίπρα για να ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ. ========