Κυρώσεις 250.000 ευρώ ανά πρόσφυγα στις χώρες της Ε.Ε. που αρνούνται συμμετοχή στον μηχανισμό μετεγκατάστασης

Κυρώσεις 250.000 ευρώ ανά πρόσφυγα στις χώρες της Ε.Ε. που αρνούνται συμμετοχή στον μηχανισμό μετεγκατάστασης Facebook Twitter
4

Πρόταση για την επιβολή κυρώσεων, σε εκείνες της χώρες της Ε.Ε. που αρνούνται να υλοποιήσουν τη συμφωνία για κατανομή των προσφύγων, έχει καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – επιβεβαίωσε σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, ο κ. Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επιβολή «εισφοράς αλληλεγγύης» ύψους 250.000 ευρώ ανά αιτούντα άσυλο, στα κράτη-μέλη που δεν συμμετέχουν στον μηχανισμό κατανομής προσφύγων.

Το ποσό θα εισπράττεται από τα κράτη που τελικά θα προσδιορίζονται ως υπεύθυνα για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου.

Αναφορικά με τις καθυστερήσεις και την άρνηση κρατών-μελών να συμμορφωθούν με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει πως η Επιτροπή έχει εκδώσει από τις 16 Μαρτίου, τέσσερις μηνιαίες εκθέσεις σχετικά με τη μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση των προσφύγων, στην τελευταία από τις οποίες διαπιστώνεται ότι έχει σημειωθεί «κάποια πρόοδος στη συμμόρφωση με τις νομικές υποχρεώσεις που προβλέπονται στις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν, αλλά απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες». «Η Επιτροπή θα εξακολουθήσει να υποβάλλει τακτικά εκθέσεις και επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να αναλάβει δράση σε περίπτωση που κράτη μέλη δεν συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους» σημειώνει στην απάντησή του ο Επίτροπος Μετανάστευσης.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"".....ο κ. Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα POY έκαναν λόγο για επιβολή «εισφοράς αλληλεγγύης» ύψους 250.000 ευρώ ανά αιτούντα άσυλO""""Για να δουμε αν καταλαβα καλα.Ας πουμε οτι υποβαλουν αιτηση για ασυλο καμμια τρακοσαρια χιλιαδες προσφυγες απο Συρια,Ιρακ,Λιβυη και λοιπες εμπολεμες ζωνες.Τους οποιους και δεν δεχονται οι γνωστες σε ολους μας χωρες(Ουγγαρια,Αυστρια,Φινλανδια κλπ).Θα τους επιβληθει προστιμο 250.000 Χ 300.000 = 75.000.000.000 Ευρω ! Εβδομεντα πεντε δισεκαττομυρια Ευρω !!!Συγγνωμην αλλα ακομη και αν δεν εχουν τρελλαθει τελειως απο που θα εισπραξουν αυτα τα χρηματα ; Τα οποια ,σε ποσοστιαια αναλογια,για τις περισσοτερες απο τις προαναφερθεισες χωρες ειναι πολλαπλασια του καθαρου ποσου το οποιο εισπραττουν απο την Ε.Ε. ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ !Να δω να γινετε καυι τετοιο και ας πεθαααααανω,που ελεγε και η χηρα Μητση !!
Εννοούσε ότι για πρόσφυγα στον οποίο θα αρνούνται την παροχή ασύλου, οι χώρες αυτές θα εξαναγκάζονται να αγοράσουν 250,000 εμβόλια εναντίον του ιού της γρίπης H1N1. (Του έχουν περισσέψει κάμποσα του αβρόφρονος Αβραμόπουλου)http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=437615