Στην Αθήνα ο Γκάμπριελ με 40 εκπροσώπους γερμανικών επιχειρήσεων

Στην Αθήνα ο Γκάμπριελ με 40 εκπροσώπους γερμανικών επιχειρήσεων Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti
1

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας και αντικαγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τη συνοδεία 40 εκπροσώπων γερμανικών επιχειρήσεων.

Όπως σημειώνει η Deutsche Welle, τον Οκτώβριο του 2011 ο τότε γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ έφτασε στην Ελλάδα συνοδευόμενος από πενήντα γερμανούς επιχειρηματίες αλλά η επίσκεψη δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ο κ. Γκάμπριελ θα έχει συνάντηση σήμερα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στις 13:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ μία ώρα νωρίτερα, στις 12:00, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επίσης θα έχει συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο και με παράγοντες της ενεργειακής αγοράς και στις 18:30  θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνηση Γιάννη Δραγασάκη στο γραφείο του.

Θα συναντηθεί με τον Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό Αλέξη Χαρίτση, αλλά και  με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη. Θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση των κ. Σκουρλέτη και Σταθάκη και του αντικαγκελάριου, κ. Γκάμπριελ, με στελέχη γερμανικών επιχειρήσεων και εκπροσώπους ελληνικών θεσμικών φορέων ενέργειας.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο Γκάμπριελ θα συνοδεύεται την Πέμπτη και την Παρασκευή μόνο από εκπροσώπους των γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους η Mitsubishi Hitachi Powers Systems από το Ντούισμπουργκ, η οποία κατασκευάζει ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα στην Πτολεμαΐδα, αλλά και η κοινοπραξία που έχει φτιάξει τον αερολιμένα Αθηνών καθώς και πολλούς αυτοκινητόδρομους στην Ελλάδα. Επίσης η κρατική γερμανική τράπεζα KfW, η οποία έχει διαθέσει 100 εκατομμύρια ευρώ στον Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, και ο όμιλος τραπεζών ProCredit, ο οποίος έχει ανοίξει υποκαταστήματα στην βόρεια Ελλάδα. Εκπροσωπούνται επίσης η Fraport, η οποία διαχειρίζεται 12 περιφερειακά αεροδρόμια, η ταξιδιωτική εταιρεία TUI, ο Ομοσπονδιακός Σύλλογος Τουριστικής Οικονομίας της Γερμανίας (BTW) καθώς και οι βιομηχανίες χημικών και φαρμακοβιομηχανίες Bayer, BASF και Boehringer Ingelheim.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ελληνογερμανικού βιομηχανικού και εμπορικού επιμελητηρίου οι 120 μεγαλύτερες γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα απασχολούν 39.000 εργαζομένους με ετήσιο τζίρο επτά δισεκατομμυρίων ευρώ. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια