Δρίτσας για Cosco: Η επιστολή θα ληφθεί υπ'όψιν - Στη δικαιοδοσία μου οι αλλαγές

Δρίτσας για Cosco: Η επιστολή θα ληφθεί υπ'όψιν - Στη δικαιοδοσία μου οι αλλαγές Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΩΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
2

Τις αλλαγές που σημειώνει η Cosco στην επιστολή της παραδέχτηκε ο κ. Θοδωρής Δρίτσας στην Βουλή επισημαίνοντας ωστόσο ότι έγιναν «στο πλαίσιο δικαιοδοσίας του».

«Καταρχήν ψυχραιμία. Δεν μπορεί με μία επιστολή να αναστατώνεται το σύμπαν και να τίθενται ερωτήματα αν απειλείται το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα και αν θα συνεχίσουμε αύριο την διαδικασία», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας ο κ. Δρίτσας και διάβασε την σύμβαση όπου ο ΟΛΠ αναγνωρίζει ότι ο κυρωτικός νόμος μπορεί να αλλάξει.

«Πρέπει να ηρεμήσουμε, αυτό είναι το πλαίσιο. Ότι υπάρχουν διαφορές όντως υπάρχουν στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας που έχει η κυβέρνηση. Οι αναφορές που στοχοποιούν εμένα, είναι ανούσιες να συζητούμε σ' αυτό το επίπεδο. Δεν είναι σκόπιμο να συζητούμε στη Βουλή σ' αυτό το επίπεδο ανάμεσα σε ένα υπουργό και σε μία εταιρεία. Μην θυμηθούμε την ταινία του Κούνδουρου «Ο Δράκος» με τον Ηλιόπουλο», πρόσθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Παράλληλα ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι «οι σχέσεις μας με την Κίνα είναι σταθερές και με αναπτυξιακή προοπτική και όλη η κυβέρνηση, όλα τα μέλη της μηδενός εξαιρουμένου, υπηρετεί αυτό τον σχεδιασμό. Όλα τα άλλα είναι δημοσιογραφικά παραπολιτικού χαρακτήρα».

«Η επιστολή θα ληφθεί και αυτή υπ' όψιν. Η κυβέρνηση θα δει τις αντιρρήσεις και θα προβληματιστεί για πιθανές βελτιώσεις» τόνισε ο υπουργός και εξήγησε πως οι εκπρόσωποι της εταιρείας εκλήθησαν για ακρόαση από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή «αλλά δεν ήρθαν και έστειλαν επιστολή» ενώ κάλεσε τους βουλευτές να διαπιστώσουν εάν το περιεχόμενο της επιστολής «αντιστοιχεί στον σεβασμό του κοινοβουλίου και της νομιμότητας».

«Κατανοώ απολύτως την βαρύτητα που έχει η Cosco σ' αυτή την διαδικασία. Και είπα πως επειδή θίγει μία σειρά από θέματα και η Επιτροπή και η κυβέρνηση θα τα μελετήσει», απάντησε ο Θ. Δρίτσας.

Η αντίδραση της ΝΔ

Σχολιάζοντας την είδηση περί εμπλοκής στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και τις καταγγελίες της Cosco, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε πως για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο του «άλλα λέμε, άλλα συμφωνούμε, άλλα ψηφίζουμε»».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ έκανε λόγο για επιστολή- κόλαφο της Cosco που δείχνει σε όλο της το μεγαλείο την πλήρη αναξιοπιστία της κυβέρνησης.

«Η σταθερή αυτή πολιτική αναξιοπιστίας, διώχνει και θα συνεχίσει να διώχνει επενδύσεις, την ώρα που η ελληνική οικονομία τις έχει ζωτική ανάγκη. Αλήθεια, ποιος θα εμπιστευτεί αυτήν την κυβέρνηση, εντός και εκτός Ελλάδας;

Η χώρα δεν αντέχει και άλλους διασυρμούς από την σημερινή κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τον υπουργό του κ. Δρίτσα. Οφείλουν άμεσα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM