Τσίπρας: Την επόμενη εβδομάδα η πρόταση αλλαγής του εκλογικού νόμου - Απλή αναλογική και ψήφος στα 17

Τσίπρας: Την επόμενη εβδομάδα η πρόταση αλλαγής του εκλογικού νόμου - Απλή αναλογική και ψήφος στα 17 Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
4

«Ήρθε η ώρα της απλής αναλογικής», διεμήνυσε αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας με νόημα«πρώτη φορά αριστερά, πρώτη φορά απλή αναλογική και ισοτιμία ψήφου».

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη βουλή η σχετική πρόταση νόμου όπου θα προβλέπεται μεταξύ άλλων, δικαίωμα ψήφου για όσους έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι μετά τις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, «φαίνεται ότι προκύπτει καταρχήν η συμφωνία όλων, εκτός της ΝΔ, για την κατάργηση του μπόνους των πενήντα εδρών αλλά και για την παροχή δικαιώματος ψήφου σε όσους έχουν κλείσει το 17ο έτος της ηλικίας τους».

Και όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Έχει έρθει η ώρα λοιπόν να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των κοινωνικών κινημάτων και της αριστεράς, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι έχει έρθει η ώρα να δικαιωθούν όλοι όσοι αγωνίστηκαν για ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
«πρώτη φορά αριστερά, πρώτη φορά απλή αναλογική και ισοτιμία ψήφου». Πηγή: www.lifo.grας μου εξηγησει καποιος, πώς θα φερει την ισοτιμία ψηφου? τι εννοει ο Αλέξης?ανησυχώ τωρα ξαφνικα μήπως η ψηφος του γείτονα από τον 3ο μετρούσε πιο πολυ από την δικη μου.... χάι χούι ο πρωθυπουργός μας τωρα και πάντα!
Ευχαριστως να σου εξηγησω τι σημαινει αυτη η δυσνοητη εννοια"ισοτιμια ψηφου".Ας παρουμε ενα ...υποθετικο παραδειγμα.Οταν 150.000 πολιτες ψηφιζουν ενα κομμα ,το οποιο δεν ξεπερνα το 3% και δεν μπαινει στην Βουλη,η ψηφος τους εχει μηδενικη αξια.Οταν 191.000 ψηφιζουν ενα κομμα και αυτο εκλεγει 9 βουλευτες η ψηφος τους αξιζει 191.000/9 = 21.250.Και οταν 2.000.000 ψηφιζοντας εκλεγουν 145 βουλευτες η αξια ειναι 2.000.000/145 = 13.700.Αυτη ειναι η ,προφανεστατα διαφορετικη,"αξια"εκαστης ψηφου υπο το υφισταμενο εκλογικο συστημα.Ειναι σαν να πηγαινουν τρεις πολιτες να αγορασουν το ιδιο προιον στο ιδιο μαγαζι και ο ενας να πληρωνει 13,7 Ευρω,ο αλλος 21,25 και στον τριτο αφου του παρουν οσα λεφτα εχει στην τσεπη του να μην του δινουν ,καν,το προιον !!!Το θεμα δεν ειναι ,ομως,τι σημαινει ισοτιμη ψηφος.Το θεμα ειναι οτι ο Συριζα προτιθεται να εφαρμοσει τις προεκλογικες εξαγγελιες του στον τομεα αυτο.Τωρα το οτι αυτο γινεται μαλλον για πρωτη φορα,αφου σε ολα τα αλλα θεματα εχει κανει το ακριβως αντιθετο με οτι ειχε εξαγγειλει,αλλα και οτι το πραττει οταν εχει γινει,πλεον,προφανες οτι δεν υπαρχει περιπτωση να κερδισει τις επομενες εκλογες,αυτο δεν απολειεται να ειναι και μια απλα..... "σατανικη συμπτωση" !!!
τιποτα δεν ειναι δυσνόητο με τον Αλέξη κε Λάμπρο! "απλη αναλογικη" μαγειρεμένη για να μη μπορεί το 1ο κόμμα να σχηματισει κυβερνηση ή μια πιθανότητα να μπορει να μπει στη Βουλή ενας γραφικός που για πλακα θα ψηφιζουν τα 17χρονα, ισοτιμια στην ψηφο μου δεν βλέπω ακόμη και εαν χρησιμοποιω επιτυχώς τα μαθηματικά!