Ολονυχτία στο Eurogroup για την πολυπόθητη συμφωνία προβλέπει ο Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ

Ολονυχτία στο Eurogroup για την πολυπόθητη συμφωνία προβλέπει ο Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ Facebook Twitter
0

Την πεποίθηση ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα περάσουν όλη τη νύχτα μαζί, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας, εξέφρασε ο υπουργός οικονομικών της Σλοβακίας, Πίτερ Καζιμίρ προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup.


«Κάποια θέματα παραμένουν ανοιχτά και δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση. Θα επικεντρωθούμε στην εκταμίευση, στην συμφωνία για το ύψος της δόσης και θα θέλαμε να ολοκληρώσουμε τη αξιολόγηση. Αυτά είναι τα κρίσιμα θέματα για εμάς», ανέφερε ο Σλοβάκος υπουργός.


Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είπε ότι μπορεί να περιμένει για αργότερα.

Πιστεύουμε ότι οι συνομιλίες για την ελάφρυνση χρέους και την οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ μπορούν να περιμένουν για μεταγενέστερη φάση, ανέφερε σήμερα πριν το Eurogroup ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πέτερ Κάζιμιρ, σύμφωνα με τα σχόλια που δημοσιοποίησε στο Twitter.


"Το πιο σημαντικό είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να συμφωνηθεί η δόση, να δοθεί ανάσα στην Ελλάδα. Δεν χρειαζόμαστε άλλη μια κρίση ρευστότητας", δήλωσε ο ίδιος. "Αυτό το Eurogroup δεν θα είναι εύκολο. Πολλά θέματα μένουν ανεπίλυτα".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM