Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη Σακοράφα: Yπέκλεψε την έδρα στην ευρωβουλή και δεν έδωσε ποτέ ούτε ένα ευρώ στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης

Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη Σακοράφα: Yπέκλεψε την έδρα στην ευρωβουλή και δεν έδωσε ποτέ ούτε ένα ευρώ στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης Facebook Twitter
12

Με πολύ σκληρές εκφράσεις απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Σοφία Σακοράφα η οποία, είχε επιτεθεί στο πρώην κόμμα της με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου χθες από τη βουλή.


Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για υποκλοπή της έδρας στο ευρωκοινοβούλιο ενώ θέτει και ζητήματα ηθικής καθώς αποκαλύπτει ότι η κ. Σακοράφα δεν έδωσε ποτέ συνδρομή στο κόμμα ούτε εισέφερε ποτέ στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, σε αντίθεση με άλλους βουλευτές.


Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι: «Είναι παράδοξο η κ. Σακοράφα, η οποία μάλλον είδε την πορεία της στον ΣΥΡΙΖΑ ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση, να παριστάνει τον διαπρύσιο κήρυκα της ηθικής και της αγωνιστικότητας. Οφείλουμε, λοιπόν να της υπενθυμίσουμε τα εξής:


1. Η κ. Σακοράφα, καθόλη τη διάρκεια της συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έδωσε ούτε ένα  ευρώ συνδρομής στο κόμμα, παρά την καταστατική πρόβλεψη, και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των αρμοδίων.


2. Η κ. Σακοράφα, η οποία αυτοπαρουσιάζεται ως προστάτιδα των αδυνάμων, ουδέποτε εισέφερε ούτε ένα  ευρώ στις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος.


Για το ότι η κ. Σακοράφα υπέκλεψε την έδρα στην ευρωβουλή, αρνούμενη να παραιτηθεί, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι. Το γεγονός μιλάει από μόνο του και δείχνει την ηθική του προσώπου πολύ πιο καθαρά από οποιαδήποτε «φλογερή» και ηθικολογική δήλωση/ανακοίνωση/συνέντευξη, από αυτές που έχει συνηθίσει να κάνει η ίδια κατά ριπάς.


Τα μαθήματα και τις παραινέσεις ας τα κρατήσει για την ίδια».


Η κ. Σακοράφα σε δήλωσή της για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι «η σημερινή ημέρα θα στιγματίζει για πάντα την ιστορία της πατρίδας μας. Μόνο ντροπή νιώθω που κάποτε ήλπισα μαζί σας. Μόνο ντροπή που προέτρεψα και το λαό μας να ελπίσει μαζί σας. Και μόνο μια πολιτική υπόσχεση: Κάποτε -και παλεύω ώστε αυτό το κάποτε να μην είναι μακρινό- τα όνειρα θα πάρουνε εκδίκηση».

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Η μεταλλαξη του Συριζα συνεχιζεται....Απροσκοπτα....Σε ενα κανονικοτατο σστικο-μνημονιακο κομμα το οποιο εχει ως βασικο γνωμονα λειτουργιας του το ίδιον συμφερον,και χρησιμοποιει προς στηριξη αυτου μεσα τα οποια καποτε καταδικαζε ασμενως..Μολις η ευρωβουλευτης κα Σακοραφα εξφρασθη κατα της πολιτικης του(μεταλλαγμενου)Συριζα,εξαπολυθηκε επιθεση εναντιον της με αιχμη την μη καταβολη εισφορων απο μερους της στο κομμα και στιςκοινωνικες δομες.Ομως η Σακοραφα δεν εξελεγη εχθες βουλευτης και ευρωβουλευτης,αλλα εδω και χρονια.Αυτα τα χρονια"που δεν κατεβαλε εισφορες"ειδε καποιος καμμια ανακοινωση του Συριζα γι αυτο ; Εληφθη καποιο πειθαρχικο μετρο κατ'αυτης ; Και αν δεν κατεβαλε ουτε ως βουλευτης εισφορες τοτε γιατι ετεθη υποψηφια Ευρωβουλευτης(...οπου και εξελεγη με σταυρο...) ;Εαν,οπως φαινεται,η κριτικη και η αποδοκιμασια για παρατυπιες η ασυνεπειες των Βουλευτων του ασκειται απο τον Συριζα ΜΟΝΟΝ οταν αυτοι παυουν να ειναι "καλα και πειθηνια παιδια"τοτε αυτο μονον σε κομμα αρχων δεν παραπεμπει.Αλλα σε κομμα υπηρετησης ιδιων στοχων.Η μηπως κανω λαθος ;
Αστεία ανθρωπάκια και η Σακοράφα (που ξαφνικά δεν ήξερε/δεν έβλεπε) και ο Σύριζα που βλέπει τις προεκλογικές μεθόδους του να γυρίζουν μπούμερανγκ. Πιο τραγικοί και απο Μεξικάνικη τηλενουβέλα.
ευκολο να κανεις την κριτικη στην Σακοραφα αλλα δυσκολο στο 61% των μανιακων σανοφαγων. Εδω ολοι η Ελλαδα δεν ηξερε δεν εβλεπε.Και οση και ηξερε και εβλεπε ετρωγε βρισιμο.
Δεν ξέρω για τα θέματα αλληλεγγύης και προσφοράς της, αλλά στο θέμα της έδρας είναι μέγιστο θράσος για ένα κόμμα (οποιοδήποτε, όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ) και εξευτελισμός της δημοκρατίας, να αναφέρεται σε "υποκλοπή" της έδρας.Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές δεν (πρέπει να) είναι υποχείρια του κόμματος και οι έδρες δεν είναι ιδιοκτησία του, αντίθετα με την στρεβλή αντίληψη περί δημοκρατίας που αποδεικνύεται ότι έχουν ακόμα και τα -υποτίθεται- "προοδευτικά" κόμματα.Το κόμμα εμπιστεύεται τον βουλευτή και τον προτείνει. Από τη στιγμή που αυτός θα εκλεγεί οφείλει να πράττει κατά συνείδηση, όχι καθ' υπόδειξη. Και αν δεν συμφωνεί με το κόμμα του δεν έχει καμία ηθική υποχρέωση να παραιτηθεί. Δεν έχει καν υποχρέωση απέναντι στους ψηφοφόρους του κόμματος (όταν έχει βγει με λίστα) ή ακόμα στους ψηφοφόρους του (όταν έχει βγει με σταυρό), γιατί εκπροσωπεί ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ του ελληνικού λαού.Όταν ξανα-ερωτηθεί ο ελληνικός λαός (με εκλογές προφανώς), που ήταν αυτός που αποφάσισε να τον κάνει βουλευτή, τότε θα ξανα-αποφασίσει αν θέλει να τον διώξει από βουλευτή (αλήθεια ποιος είπε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός συμφωνεί με αυτόν και όχι με την Σακοράφα;)Αυτά δεν είναι και καμιά ιδιαίτερη φιλοσοφία.... τα βασικά είναι. Αλλά, δυστυχώς, έχουμε φτάσει το σημείο, να υπενθυμίζουμε ακόμα και τα βασικά.
Τα κόμματα και οι περισσότεροι πολιτικοί έχουν μια στρεβλή οπτική της ηθικής. Μόλις έγραψα μια βαρετή κοινοτοπία. Εδώ όμως έχουμε ένα κόμμα που έχει κάνει σημαία την ηθική (και πράξη την ανηθικότητα). Να θυμήσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και στους συμφεροντολόγους οπαδούς του, οτι η Σακοράφα τα ίδια είχε πράξει όταν ήταν ΠΑΣΟΚ, όπως και η Jack(r)ie, ο Παραστατίδης και πάει λέγοντας. Το ίδιο ανήθικοι υποθέτω ότι ήταν και τότε, αφού δεν παρέδωσαν τις έδρες. Αυτό δεν εμπόδισε τον ΣΥΡΙΖΑ να τους συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του.
Η απαντηση δεν ειναι σκληρη. Ειναι χυδαια. Και δειχνει την αηθια τους. Σε συνεχεια των παρακρατικων μεθοδων Χαικαλη. Γιατι αυτα δεν τα ανακοινωναν 2 μερες πριν;Στο τελος θα που οτι η Σακοραφα ειναι και ΠΑΣΟΚ. (οπως και ειναι φυσικα και οπως ειναι και ο Συριζα πλεον)
Αγαπητοι συντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ σταματήστε να κατηγορείτε την Σοφια. Ασφαλως και δεν συνεισεφερε ούτε ένα ευρώ στις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης γιατι το κοριτσι μαζευει ευρω-ευρω τα λεφτα για τον δικαιο αγωνα των Παλαιστινιων στον οποιο επαγγελματικα είναι ταγμενη! Ακου κει δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης!!!