Καρακώστα (ΣΥΡΙΖΑ): Φοροφυγάδες οι συνταξιούχοι που καλούνται να επιστρέψουν το ΕΚΑΣ

Καρακώστα (ΣΥΡΙΖΑ): Φοροφυγάδες οι συνταξιούχοι που καλούνται να επιστρέψουν το ΕΚΑΣ Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΑΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
7

Αρκετές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Καρακώστα, η οποία μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, υποστήριξε ότι οι περίπου 70.000 χαμηλοσυνταξιούχοι από τους οποίους ζητείται να επιστραφεί το ΕΚΑΣ, δεν το δικαιούνταν.

«Θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ αυτοί που δεν το δικαιούνται. Είναι παρά πολύς κόσμος που δεν δηλώνει τα πραγματικά του εισοδήματα και δεν το δικαιούνται. Καταλάβατε; Δεν το δικαιούνται...» επέμεινε η βουλευτής.

Σε νέα, διευκρινιστική ερώτηση του δημοσιογράφου μάλιστα για το αν οι άνθρωποι αυτοί αποκαλύφθηκε πως ήταν φοροφυγάδες, απάντησε καταφατικά επιμένοντας: «Ακριβώς δεν το δικαιούνταν».

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Επειδη προηγουμενη απαντηση μου σε σχολιαστη εφυγε,κατα λαθος, ημιτελης,οφειλω να επισημανω οτι ο μονος στοχος του σχολιου μου ηταν να επισημανω ως απεχθες το φαινομενο να εμφανιζουν διαφορα ΜΜΕ διαστρεβλωμενα η παραποιημενα οσα εχει πει καποιο δημοσιο προσωπο.Να του βαζουν,δηλαδη,"λογια που δεν εχει πει στο στομα".Τιποτε αλλο.Δεν σχολιασα πουθενα,και μαλιστα ως ως ορθο, το μετρο της περικοπης του ΕΚΑΣ.Αυτο,δα, μου ελειπε ! Για τα ΜΜΕ εγραψα και για τον τροπο που λειτουργουν καποια απο αυτα.Και επ'αυτου επιμενω απολυτα σε οσα εγραψα.
η κα Καρακώστα, σε κάθε περίπτωση δεν θα έπρεπε να είναι στην Βουλή ( όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι συνάδελφοί της)Είναι ανίκανη οπότε δεν έχει καταλάβει γρι ή εντελώς μα εντελώς... πολύ εντελώς όμως... πολιτικά ανήθικη και θρασύτατη!!!Το ΕΚΑΣ κόβεται και θα επιστραφεί αναδρομικά, οχι διότι έγινε έλεγχος των δικαιούχων και βρέθηκαν καποιοι ΜΗ δικαιούχοι, αλλά διότι η εθνοσωτήριος κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛαλλάζει με το νέο μνημόνιο τα κριτήρια. Δεν έχει καμία σχέση με ειλικρινείς ή όχι φορολογικές δηλώσεις!Εξοργίζομαι κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους και μιλάνε, διότι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο προσβολής της κοινής λογικής και θέλουν να μας τρελάνουν αν δεν μας έχουν ήδη τρελάνει.Τους έχει μεθύσει η εξουσία?Εχουν πειστεί οτι αφού ακόμη τους ανεχόμαστε, είμαστε τόσο μλκ που μπορούν να λένε οτι θέλουν?
Έτσι! Να τους χαίρεστε παιδιά. Τους βγάλατε (και μπράβο σας γι αυτό) και τώρα πρέπει να τους χαρείτε. Φάτε και τις προσβολές τους και τη λάσπη τους και περαστικά. Φοροφυγάδες του ΕΚΑΣ, φοροφυγάδες της γραβάτας κτλ.
Το ακουσα απο ενα -δυο δελτια ειδησεων και με ξενισε,το ειδα τωρα και εδω.Εννοω την φραση 'φοροφυγαδες οι συνταξιουχοι ποτ καλουνται να επιστερψουν το ΕΚΑΣ".Μεχρι που διαβασα τι ακριβως ειπε η εν λογω κυρια.«Θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ αυτοί που δεν το δικαιούνται. Είναι παρά πολύς κόσμος που δεν δηλώνει τα πραγματικά του εισοδήματα και δεν το δικαιούνται."Ειπε,δηλαδη,το αυτονοητο.Οτι εαν καποιοι αποκρυπτουν εισοδηματα δηλωνοντας μονον μικρο ποσοστο απο τα πραγματικα,με αποτελεσμα να λαμβανουν παρανομως και ΕΚΑΣ, αυτοι εξαπατουν το Δημοσιο και πρεπει να επιστρεψουν το ΕΚΑΣ που ελαβαν.Αυτο καταλαβα εγω τουλαχιστον.Την επιτομη του αυτονοητου.Εχει καμμια σχεση το ενα με το αλλο ;Αυτο ,δηλαδη,με το "φοροφυγαδες οι συνταξιουχοι" ; Το πως χαρακτηριζεται αυτου του ειδους η "δημοσιογραφικη ενημερωση",βεβαια,ειναι θεμα της αντιληψης ενος εκαστου εξ ημων.
@ Λάμπρος ΚοντοςΗ κα Καρακώστα σκοπίμως ή ανοήτως κανει μια "παρανόηση" το ΕΚΑΣ δεν κόβεται μετά από καποιον έλεγχο των φορολογικών στοιχείων των δικαιούχων. Με τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου αλλάζουν προς τα κάτω τα κριτήρια και μάλιστα με αναδρομική ισχύ! Αυτοί λοιπόν που θα επιστρέψουν ΕΚΑΣ δεν ειναι φοροφυγαδες, πρόκειται απλά για συνταξιούχους που πλέον θα παίρνουν μειωμένο ή καθόλου ΕΚΑΣ με βαση τα νέα κριτήρια.Η κα Καρακώστα λοιπόν χαρακτήρισε "φοροφυγάδες" τους συνταξιούχους που η ιδια η κυβέρνηση τους αφαιρεί το ΕΚΑΣ με νέο νομο! Η μόνη ευθύνη που έχουν οι συνταξιούχοι ειναι οτι πίστεψαν στην 13η σύνταξη τον Ιανουάριο ή στην προστασία των συντάξεων τους τον Σεπτέμβριο και μάλλον ξαναψήφισαν αναλόγως....
To τελευταιο πραγμα που θα ειχα διαθεση να κανω θα ηταν να υπερασπισθω την κα Καρακωστα,η οποιαδηποτε "κα Καρακωστα".Το σχολιο μου ειχε να κανει μονον με το τι ακριβως ειπωθηκε απο αυτην και πως παρουσιασθηκε αυτο απο τα ΜΜΕ.Επειδη ,λοιπον,απλα αντεγραψα αυτα που διαβασα παραπανω εαν εχουν καταγραφει σωστα τοτε και η φραση της ειναι απολυτως σωστη.Εαν καποιος αποκρυπτει εισοδηματα ,για οποιονδηποτε λογο,διαπραττει παρανομια προκειμενου να αντλησει καποιο οικονομικο οφελος.Ειτε ΓΙΑ να πληρωσει λιγοτερο φορο,ειτε ΓΙΑ να πεσει σε χαμηλη εισοδηματικη κατηγορια και να τυχει του επιδοματος (ΕΚΑΣ).Οταν,λοιπον,ερωταται καποιος αν αυτος που αποκρυπτει εισοδηματα ειναι φοροφυγας η απαντηση μπορει να ειναι μονον καταφατικη.Τωρα εφ'οσον ισχυουν για τις προβλεψεις του νομου οσα γραφεις,αν δηλαδη μειωσαν τα κριτηρια για να κοψουν το