Ο γιος του David Bowie σπάει τη σιωπή του δημοσιεύοντας ένα συγκινητικό ευχαριστήριο γράμμα

Ο γιος του David Bowie σπάει τη σιωπή του δημοσιεύοντας ένα συγκινητικό ευχαριστήριο γράμμα Facebook Twitter
0

Ο γιος του David Bowie, Duncan Jones είναι εκείνος που μέσω του λογαριασμού του στο Twitter "σφράγισε" την προηγούμενη Δευτέρα την είδηση του θανάτου του γνωστού τραγουδιστή. Αφού επιβεβαίωσε το θλιβερό νέο, ο Duncan ανακοίνωσε πως για λίγο καιρό θα απέχει από τα social media.

Χθες όμως ο Duncan "επέστρεψε". Από τότε που πέθανε ο Bowie, δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση και κανένα απολύτως σχόλιο σχετικά. Ωστόσο, την Κυριακή έσπασε τη διαδικτυακή σιωπή του και κοινοποίησε στο Twitter το ευχαριστήριο γράμμα που έγραψε ένας Βρετανός θεραπευτής προς τον τραγουδιστή. 

Ο Duncan έκανε share το ποστ, όπως δημοσιεύθηκε στο λογαριασμό του Marie Curie Organization.

Στο ευχαριστήριο γράμμα του ο Dr. Mark Taubert, μεταξύ άλλων, γράφει πως η αντιμετώπιση του ίδιου του Bowie προς την υγεία του, τον βοήθησε να καθησυχάσει τους φόβους ενός ετοιμοθάνατου ασθενή του. 

"Στην αρχή εκείνης της εβδομάδας συζητούσα με μια ασθενή σε ένα νοσοκομείο, η οποία θα πέθαινε" λέει ο Taubert. "Μιλήσαμε για τον θάνατό σου και τη μουσική σου και καταλήξαμε να συζητάμε για ένα σωρό βαρυσήμαντα θέματα, που δεν είναι πάντα καλό να τα συζητάς με κάποιον που κοιτά το θάνατό του. Στην πραγματικότητα, η ιστορία σου έγινε για εμάς ο τρόπος να επικοινωνήσουμε πολύ ανοιχτά για το θάνατο, κάτι που πολλοί γιατροί και νοσοκόμοι δυσκολεύονται να ανοίξουν σαν θέμα συζήτησης" σημειώνει στο γράμμα.

Ο Taubert καταλήγει πως η συζήτηση γύρω από τη ζωή του Bowie βοήθησε την ασθενή να οραματιστεί τις σκέψεις που είχε για "τις δικές της στιγμές θανάτου". "Της έδωσες τον τρόπο να εκφράσει τον πιο προσωπικό της καημό σε μένα, έναν άγνωστο" λέει ο Taubert. 

"Σε ευχαριστώ για το 'Lazarus' και το 'Blackstar'. Είμαι θεραπευτής γιατρός και αυτό που έκανες όλον τον καιρό γύρω από το θάνατό σου είχε τεράστιο αντίκτυπο σε μένα και τους ανθρώπους που δουλεύω μαζί. Το άλμπουμ σου είναι σπαρμένο με αναφορές, στοιχεία και υπαινιγμούς. Όπως πάντα, δεν κάνεις την εξήγηση τόσο εύκολη, αλλά ίσως δεν είναι κι αυτός ο σκοπός". 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM