ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Zεράρ Ντεπαρντιέ: Είμαι αλκοολικός και αυτό είναι πολύ λυπηρό

Zεράρ Ντεπαρντιέ: Είμαι αλκοολικός και αυτό είναι πολύ λυπηρό Facebook Twitter
2

Ο -πολιτογραφημένος πλέον Ρώσος- ηθοποιός Gerard Depardieu παραδέχθηκε πέρυσι ότι πίνει 12 με 14 μπουκάλια κρασί την ημέρα, έχοντας όμως μέχρι τώρα αποφύγει να ομολογήσει και "επίσημα" τον εθισμό του στο αλκοόλ.

Αυτό έγινε για πρώτη φορά σήμερα σε συνέντευξη του στην εκπομπή Telematin, όπου είπε ότι έχει πρόβλημα με το ποτό, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως "πολύ λυπηρό".  "Είναι λυπηρό να είσαι εθισμένος σε κάτι", είπε ο 66χρονος ηθοποιός.

Όταν όμως τον ρώτησαν, αν έχει σκεφτεί να ζητήσει βοήθεια από επαγγελματικές ομάδες υποστήριξης, όπως οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί απάντησε ότι αυτή η οργάνωση τον κάνει να θέλει να πιει "μέχρι θανάτου".

 

"Όχι, αυτό ποτέ, οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί είναι χάλια, τους μισώ, με κάνουν να θέλω να πιώ μέχρι θανάτου", είπε και πρόσθεσε: "Πρέπει να λέω: Καλημέρα, το όνομά μου είναι  Gerard, έπινα 13 μπουκάλια κόκκινο κρασί, τρία μπουκάλια  παστίς και τρία ουίσκι».

Ο Ντεπαρντιέ που πρόκειται να παρουσιάσει την αυτοβιογραφία του τις επόμενες ημέρες, είχε γίνει μουσουλμάνος όταν έφτασε στο Παρίσι το 1965. Γράφει για το θέμα της πίστης, με τρόπο που μοιάζει πολύ επίκαιρος μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα:  «Πήγα στο τζαμί για δύο χρόνια. Έκανα  πέντε προσευχές την ημέρα...Ο πραγματικός κίνδυνος δεν είναι η πίστη, δεν ήταν ποτέ η πίστη. (...) Ο πραγματικός κίνδυνος είναι όταν ο άνθρωπος με όλη την αλαζονεία του, τη διαστροφή και την άγνοια του αρχίζει να ερμηνεύσει τις γραφές με μοναδικό σκοπό, όχι απαραίτητα συνειδητά, να βάλει τον εαυτό του στη θέση του Θεού . (...) Εδώ αρχίζει η χειραγώγηση ».
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου γράφει: "Υποστηρίζω πλήρως τη βλακεία μου και τις γκάφες μου".
Πολιτισμός
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μετά την αφή ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Τι έγινε στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Η πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο -χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας- Στέφανο Ντούσκο
NEWSROOM
2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM
Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα την επιλογή του νέου διευθυντή

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα στην επιλογή του νέου διευθυντή

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργός οικονομικών της χώρας επί κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον, Τζορτζ Όσμπορν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ικανοποιήσει το παράτυπο αυτό αίτημα του Ρίσι Σούνακ
NEWSROOM