Αυτός είναι ο άντρας που καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες των ρούχων που φοράς

Αυτός είναι ο άντρας που καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες των ρούχων που φοράς Facebook Twitter
3
Αυτός είναι ο άντρας που καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες των ρούχων που φοράς Facebook Twitter
O Gallagher με ύψος 1,80 και βάρος 79 κιλά είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στη μόδα που όμως σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει - φωτό: Amy Lombard/ NYT

Γνωρίστε τον αμερικανό πατέρα δύο παιδιών που καθορίζει στη βιομηχανία της μόδας όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες των ρούχων που φοράτε, αλλά μάλλον δεν έχετε ξανακούσει ποτέ.

Ο 54χρονος John Gallagher, τον οποίο εντόπισαν και παρουσιάζουν οι New York Times, είναι fit model που συνεργάζεται με πάνω από 70 κορυφαίους οίκους μόδας, αλλά δεν τον έχετε δει ποτέ πάνω σε κάποια πασαρέλα η σε κάποιο εντιτόριαλ. Ωστόσο είναι ο πλέον απαραίτητος συνεργάτης που συμβουλεύει εταιρείες όπως οι Brooks Brothers, ο Ralph Lauren και Thom Browne. Δουλειά του είναι να τσεκάρει το κατά πόσον είναι χρηστικά, άνετα και σωστά ραμμένα τα ρούχα. Πάνω στο σώμα του δοκιμάζονται λεπτομέρειες όπως το ύψος του καβάλου, το βάθος μιας τσέπης και το ποια φόρμα πρέπει να ακολουθεί ένα σακάκι που θα πουληθεί σε κανονικούς ανθρώπους και δεν θα φορεθεί μόνο σε μοντέλα σε κάποια επίδειξη.

Οι New York Times τον χαρακτηρίζουν ζωντανή κούκλα, αλλά στο παρελθόν θα πρέπει να σημειωθεί πως το σώμα του Gallagher έγινε το μοντέλο και για κανονικές κούκλες βιτρίνας αλλά και ομοιώματα που χρησιμοποιούνται σε οίκους μόδας για τη ραφή των ρούχων.

Αυτός είναι ο άντρας που καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες των ρούχων που φοράς Facebook Twitter
Κατά τη διάρκεια fitting σε εσώρουχα του Mack Weldon ο Gallagher εξηγεί που πρέπει να υπάρχει περισσότερο ύφασμα και γιατί το άνοιγμα στο μπροστινό μέρος πρέπει να είναι πιο ψηλά.- φωτό: Amy Lombard/ NYT

Το 1985, λίγο μετά την αποφοίτησή του από το Central Connecticut State University, ο Gallagher άρχισε να εργάζεται ως μοντέλο για καταλόγους σε μεγάλα πολυκαταστήματα. Μέσα σε πέντε χρόνια, η εμφάνιση του είχε τραβήξει την προσοχή των Banana Republic, των Gap και του Tommy Hilfiger, αλλά αποδείχθηκε πως τα προσόντα του δεν ήταν κατάλληλα για πασαρέλα 

Σήμερα όμως, κλείνει περίπου 1.400 ραντεβού για fitting ετησίως και η χρέωση είναι περίπου 300 δολάρια την ώρα. Ο Gallagher είναι παντρεμένος και η σύζυγός του εξασκεί το ίδιο επάγγελμα για γυναικείες κολεξιόν. Εξηγώντας πόσο σημαντική είναι η δουλειά του αναφέρει πως οι περισσότεροι σχεδιαστές δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας των ανθρώπων που φορούν στην καθημερινότητα τα ρούχα τους και στο μυαλό τους έχουν κυρίως το στιλ "Δουλειά μου είναι να εξακριβώσω αν στην πραγματικότητα μπορεί κανείς να κουνήσει το χέρι του μέσα στο σακάκι" αναφέρει.

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Τωρα καθε φορα που θα βλεπω τα ρουχα του συντροφου μου,θα σκεφτομαι τον Jhon! Σαν "καθοριστικος λεπτομερειων ρουχων"...γκουχου γκουχου...οχι τιποτε αλλο!