Ένας Ρώσος πολιτικός κατηγορεί τους U2 για «γκέι προπαγάνδα»

Ένας Ρώσος πολιτικός κατηγορεί τους U2 για «γκέι προπαγάνδα» Facebook Twitter
3

Ο Alexander Starovoitov που ανήκει στο Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας με πρόεδρο τον Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι δήλωσε ότι το τελευταίο άλμπουμ των U2 “Songs of Innocence” έχει μέσα άσεμνο περιεχόμενο.

Με αυτό εννοεί το εξώφυλλο του δίσκου στην φυσική του μορφή που δείχνει τον ντράμερ του γκρουπ Larry Mullen Jr να αγκαλιάζει τον γιο του Elvis. Και οι δύο είναι γυμνόστηθοι.

Το συγκεκριμένο άλμπουμ έχει πουλήσει 500 εκατομμύρια κόπιες από την κυκλοφορία του πέρσι μέσω του iTunes. Σύμφωνα με τον Bono είναι το πιο προσωπικό άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ και χρειαζόταν ένα ανάλογο εξώφυλλο.Ο Starovoitov όμως πιστεύει ότι το εξώφυλλο είναι εντελώς γκέι.

Δεν είναι ο μόνος που έχει ακραίες απόψεις. Ένας Ρώσος δικηγόρος ο Evgeny Tonky θα μηνύσει και θα ζητήσει αποζημίωση την Apple για ηθικές ζημιές εκ μέρους του γιου του και ένα μνημείο του ιδρυτή της Apple Steve Jobs αφαιρέθηκε από το πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης πέρσι επειδή θεωρήθηκε ότι ήταν ομοφυλοφιλική προπαγάνδα. (Ο διάδοχος του Jobs στην Apple, ο Tim Cook είναι ανοικτά ομοφυλόφιλος)

Και το επίμαχο εξώφυλλο:

Ένας Ρώσος πολιτικός κατηγορεί τους U2 για «γκέι προπαγάνδα» Facebook Twitter
Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM