Ο Joe Strummer δίνει το όνομα του σε ένα θαλάσσιο σαλιγκάρι

Ο Joe Strummer δίνει το όνομα του σε ένα θαλάσσιο σαλιγκάρι Facebook Twitter
0

 

Ένα είδος σαλιγκαριού βαθέων υδάτων που έχει καρφιά στο κέλυφος του που μοιάζουν με το κούρεμα των φαν των Clash της πρώτης τους εποχής πήρε το όνομα του από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα του γνωστού συγκροτήματος. Τα alviniconcha strummeri έχουν το μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ και ζουν 2.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.

 

Ο Joe Strummer δίνει το όνομα του σε ένα θαλάσσιο σαλιγκάρι Facebook Twitter

Το σαλιγκάρι του Joe Strummer είναι ένα από τα 5 νέα είδη που παρουσιάστηκαν σε μια επιστημονική δημοσιεύση στο Systematics and Biodiversity. «Επειδή μοιάζουν με πανκ ρόκερς από την δεκαετία του 70 και του 80,  έχουν μοβ αίμα και ζουν σε τόσο επικίνδυνο περιβάλλον», δήλωσε ο Shannon Johnson, ο συγγραφέας της μελέτης.

Μόνο το strummeri από τα 5 είδη, έχει πάρει το όνομα του από έναν μουσικό. Τα άλλα έχουν πάρει τα ονόματα τους από επιστήμονες και κέντρα ερευνών.  

Δεν είναι όμως το μόνο είδος που έχει πάρει το όνομα του από κάποια διασημότητα. Υπάρχει το παράσιτο του Bob Marley, μια μύγα με το όνομα της Beyonce ενώ  η Lady Gaga έχει δώσει το όνομα της σε ένα φυτό. Ένας επιστήμονας βάφτησε μια τσούχτρα από τον Frank Zappa με σκοπό να τον γνωρίσει. Και τα κατάφερε.

Οι επιστήμονες το κάνουν κυρίως για να δώσουν δημοσιότητα στην δουλειά τους. Μπορεί να ονομάσουν τις ανακαλύψεις τους όπως θέλουν αρκεί να ακολουθήσουν  τους διεθνής κώδικες βοτανικής και ζωολογικής ορολογίας. «Αυτό κάνει τον κόσμο να ενθουσιάζεται με την επιστήμη. Διαφορετικά μπορεί να μην πρόσεχε καν αυτά τα σαλιγκάρια» αναφέρει ο Johnson.

Στις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν περάσει 12 χρόνια από τον θάνατο του Joe Strummer.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM