Η γνώμη του Ντέιβιντ Φίντσερ για τη νέα βιογραφική ταινία για τον Στιβ Τζομπς

Η γνώμη του Ντέιβιντ Φίντσερ για τη νέα βιογραφική ταινία για τον Στιβ Τζομπς Facebook Twitter
1

Η Sony Pictures δεν περνάει καλά τελευταία. Οι χάκερς την έχουν βάλει στο στόχαστρο με αποτέλεσμα τη διαρροή υλικού της εταιρείας, από ταινίες μέχρι ιδιωτικά mail. Το τελευταίο νέο από το μέτωπο του πληγέντος κολοσσού που ήρθε στη δημοσιότητα, είναι η άποψη του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Φίντσερ για το φιλόδοξο πρότζεκτ με τη ζωή του Στιβ Τζομπς, του οποίου την παραγωγή είχε αναλάβει η εταιρεία και τη σκηνοθεσία ο ίδιος. 

Αρχικά είχε φημολογηθεί ότι ο Φίντσερ είχε ζητήσει υπέρογκη αμοιβή, αλλά σύμφωνα με το Verge, το email του στους παραγωγούς επικεντρώνεται κυρίως στο σενάριο που είναι βασισμένο στη βιογραφία του Γουόλτερ Άιζακσον:

"Είναι υπέροχο. Είναι θεατρικό [σενάριο], αλλά πραγματικά γρήγορο, κινηματογραφικής λογικής. Νομίζω ότι θα πρέπει να κάνετε πολύ προσεκτικό κάστινγκ και πρόβες (δυο μήνες). Τα γυρίσματα να γίνουν γρήγορα (4 με 5 εβδομάδες). Οι τοποθεσίες θα βρεθούν εύκολα (θα μπορούσαμε πιθανότατα να τις στήσουμε όλες στην πόλη). Το μοντάζ είναι το κομμάτι στο οποίο πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο. Μπορεί η Sony να αναλάβει ένα one man show; Μπορείτε να φτιάξετε το νέο Lenny, κάτι που θα θέλουν όλοι να δουν;".

[Το Lenny, το θεατρικό στο οποίο αναφέρεται ο Φίντσερ, είναι μια βιογραφία του κωμικού Λένι Μπρους που γράφτηκε από τον Τζούλιαν Μπάρι και στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Ντάστιν Χόφμαν.]

 

Από ό, τι φαίνεται, ο οραματιστής σκηνοθέτης ταινιών όπως τα Seven, Fight Club και το πρόσφατο Gone Girl είχε σχηματίσει πολύ ξεκάθαρη άποψη για το σχέδιο του οποίου τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα αναλάμβανε ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο. Μετά την απόσυρση όλων, το πρότζεκτ έχουν αναλάβει πλέον η Universal, ο Ντάνι Μπόλι (Trainspotting, Slumdog Millionaire) και ο Μάικλ Φασμπέντερ στους ρόλους της παραγωγού εταιρείας, του σκηνοθέτη και του πρωταγωνιστή αντίστοιχα. 

 

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Το πολυσυζητημένο Civil War του Άλεξ Γκάρλαντ, η νέα πρόκληση της Κατρίν Μπρεγιά και η βαμπιρομπαλαρίνα Abigail ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μετά την αφή ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Τι έγινε στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Η πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο -χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας- Στέφανο Ντούσκο
NEWSROOM
2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πρέπει ντε και καλά να βγει κι άλλη ταινία/βιογραφία του Τζόμπς; Σιγά την ιστορική προσωπικότητα. Δε φταίει ο σκηνοθέτης ή το σενάριο. Απλά δεν έχει κανένα ενδιαφέρον μια ταινία γι'αυτόν ή για οποιονδήποτε στον τομέα της τεχνολογίας. Έχουν στερέψει από ιδέες στο Χόλυγουντ. Σε λίγο θα βγάλουν και βιογραφία τη γειτόνισσάς μου της Αμερσούδας με τη Μέριλ Στριπ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.