Tι έκανε η Μισέλ Ομπάμα και δέχεται κατακραυγή από το διαδίκτυο;

Tι έκανε η Μισέλ Ομπάμα και δέχεται κατακραυγή από το διαδίκτυο; Facebook Twitter
13

Ένα σαρκαστικό hashtag κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα στο Twitter για τα καθόλου ελκυστικά γεύματα στις καφετέριες των σχολείων της Αμερικής.

Το #ThanksMichelleObama έγινε το κορυφαίο trend στο Twitter στις Ηνωμένες Πολιτείες για όλο το χρόνο την Παρασκευή.

Η πρώτη κυρία έχει γίνει το σύμβολο της υγιούς διατροφής των παιδιών αφού το 2012 ξεκίνησε να εφαρμόζεται με δική της πρωτοβουλία το μέτρο στα σχολεία των ΗΠΑ. Με πιο υγιή σχολικά γεύματα, όπως περισσότερα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως η Μισέλ Ομπάμα κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας.

Ωστόσο πολλά από τα νέα τρόφιμα καταλήγουν στο δοχείο απορριμμάτων και ο λόγος δεν είναι τόσο η γεύση, όσο η εμφάνισή τους.

Πολιτισμός
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Καλά , δεν είχαν φωνάξει οι Ομπάμα τον Τζέιμι Ολιβερ να κάνει ελκυστικά τα healthy foods όπως στα σχολικά εστιατόρια της Αγγλίας? Εκεί το πέτυχε (μετά από καιρό και αφού τα παιδιά αντιδρούσαν στην αρχή).
Μαλακίες. Υπάρχουν παιδιά που πεινάνε και αυτοί με θράσος και περηφάνια πετάνε το φαγητό τους και δεν ντρέπονται να το δείξουν και στο διαδίκτυο. Ηλίθιοι Αμερικανοι!
Πάντως στην Αμερική όσοι είναι κάτω από το όριο φτώχειας (στην Ελλάδα 3.600.000) παίρνουν κουπόνια ανταλλάξιμα στο σούπερ μάρκετ ισόποσα με την διατροφή τους. Δηλ. ο κάθε φτωχός έχει εξασφαλισμέμο το καθημερινό του φαγητό. Αυτοί που πεινάνε είναι όσοι αλκοολικοί ή ναρκομανείς πουλάνε τα κουπόνια τους για να εξασφαλίσουν χρήματα για την έξη τους.
"Με πιο υγιή σχολικά γεύματα". . ."το σύμβολο υγιούς διατροφής". . Ωραία τα τριγενη και δικαταληκτα αλλά δεν κολλάνε παντού. . Σφιζουν από υγεία τα σχολικά γεύματα? ? :Ρhttp://m.youtube.com/watch?v=ofPEGClOxWY
Τίποτα δεν είναι "δωρεάν". Το φορολογικό τους σύστημα λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό οπότε υπάρχουν και οι πόροι για προβλεπόμενες δαπάνες σε θέματα σίτισης των μαθητών.Εμείς σε κάθε τέλος της σχολικής χρονιάς καίγαμε, καίμε(;) τα "δωρεάν" σχολικά βιβλία. Και το πραγματικό θαύμα έρχεται να ολοκληρωθεί με την είσοδο μας σε ένα ελληνικό πανεπιστημιακό ίδρυμα. Αλίμονο και αν δεν βανδαλίσουμε τους δημόσιους χώρους για τα πιστεύω μας.Γιατί; Επειδή μπορούμε!Καληνύχτα και καλή τύχη.
Τώρα μου κάνεις πλάκα....σίγουρα....ενώ στην Ελλάδα δεν δουλεύεις για τους φόρους!!! Και χωρίς καμία μα καμία ΒΑΣΙΚΗ παροχή! Στα σχολεία όχι φαγητό δωρεάν δεν τους δίνουν, στα περισσότερα δεν έχουν ούτε πετρέλαιο! Για να μη μιλήσω για τα υπόλοιπα, κοινωνικές παροχές, υγείας κλπ Τουλάχιστον εκεί πιάνουν τόπο τα χρήματά τους, εδώ είναι ένα απλό νταβατζιλίκι
dim79, υπάρχει μια διαφορά: στην Ελλάδα του σήμερα δουλεύεις (όποιος δουλεύει φυσικά) για να πληρώσει τα γ@μ..τικα άλλων και την γενική νοοτροπία στην οποία ΟΛΟΙ είχαμε βολευτεί. Και όλο σου τον μισθό να δίνεις σε φόρους, δεν φτάνει για να συντηρήσεις το πανάθλιο δημόσιο, οπότε μην ονειρεύεσαι "δωρεάν" γεύματα.