Bloomberg: Πώς η Κιμ Καρντάσιαν και ο Κάνιε Γουέστ βοήθησαν τον Τραμπ, ακόμη και αν δεν το ήθελαν

Bloomberg: Πώς η Κιμ Καρντάσιαν και ο Κάνιε Γουέστ βοήθησαν τον Τραμπ, ακόμη και αν δεν το ήθελαν Facebook Twitter
0

Ο Πρόεδρος Τραμπ υποδέχθηκε την Κιμ Καρντάσιαν στο Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα για να συζητήσει τη μεταρρύθμιση των φυλακών. Αλλά το Bloomberg ισχυρίζεται πως υπήρχε και κάτι άλλο στο μυαλό του.

Ο Τραμπ φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα να δήλωσε στην Κιμ πως το ζευγάρι τον βοήθησε, καθώς έχει καταφέρει να του δώσει μια ανέλπιστη ώθηση σε μια δύσκολη μερίδα ψηφοφόρων. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος είπε ότι το ζευγάρι αύξησε τη δημοτικότητά του ανάμεσα στους Αφρο-Αμερικανούς.

Περίπου ένα μήνα πριν από τη συνάντηση, ο Κάνιε εξήρε τον Τραμπ σε μια σειρά πολυσυζητημένων tweets. Και ο Τραμπ άρπαξε την ευκαιρία και απάντησε στον Κάνιε, γνωρίζοντας πως το κοινό του στα social media είναι τεράστιο και πως αυτή η αντίδραση θα έφερνε ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα.

«Ο Κάνιε πρέπει να έχει κάποια δύναμη επειδή είδα ότι διπλασιάστηκε ο αριθμός των αφροαμερικανών πιθανών ψηφοφόρων μου. Πήγαμε από 11 σε 22% σε μία εβδομάδα», δήλωσε ο Tραμπ στις 4 Μαΐου στο ετήσιο συνέδριο του National Rifle Association στο Τέξας, χωρίς να προσδιορίζει την πηγή των δεδομένων.

Ο πρόεδρος αναφέρεται σε στοιχεία από το εβδομαδιαίο βαρόμετρο του Reuters, σύμφωνα με το οποίο μερίδα των μαύρων που εγκρίνουν τον Τραμπ αυξήθηκε από 11% στο 22% στις 29 Απριλίου. Και αυτή είναι όντως μια δραματική αύξηση που χρήζει ερμηνείας...

Ωστόσο, το Reuters θεωρεί αυτές τις εβδομαδιαίες δημοσκοπήσεις πολύ μικρές για να δείξουν αξιόπιστα μια μετατόπιση της άποψης.

Μηνιαία στοιχεία από τη δημοσκόπηση δείχνουν ότι υπήρξε αύξηση από 12% τον Απρίλιο σε 18% το Μάιο. Και πάλι αυτό όμως δεν είναι αμελητέο δεδομένου πως η αλλαγή αυτή ίσως προήλθε σχεδόν εξολοκλήρου με την διάδραση με τον υπερ-δημοφιλή ράπερ.

Μεταξύ των μαύρων ανδρών, το ποσοστό υπέρ του προέδρου αυξήθηκε από 16% τον Απρίλιο σε 22% τον Μάιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Ακόμη και η απόφαση να δεχθεί την Καρντάσιαν στο Λευκό Οίκο και να φωτογραφηθεί μαζί της θεωρείται μια κίνηση στρατηγικής από κάποιους αναλυτές που σχολιάζουν ότι ο πρόεδρος πέτυχε να εμφανιστεί έτσι στους λογαριασμούς της πανίσχυρης περσόνας των social media, η οποία μέχρι τώρα δεν τον υποστήριζε. 

Το αν άλωσε το κάστρο, μένει να φανεί από το πόσα «πάρε-δώσε» θα υπάρξουν από δω και πέρα.

Αν ο Κάνιε συνεχίσει τα ανοίγματα προς τον πρόεδρο, τότε ίσως ο Τραμπ κεφαλαιοποιήσει και άλλη δημοφιλία από μια «παρθένα» βάση. Παράλληλα μένει να φανεί αν και η Κιμ του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία προκειμένου να φανεί και αυτή αποτελεσματική και να συναφθεί μια «εκεχειρία». 

Σκοπός της άλλωστε δεν είναι η προβολή της, αλλά να βοηθήσει μια γυναίκα η οποία είναι καταδικασμένη σε ισόβια και για λογαριασμό της οποίας διεκδικεί χάρη ώστε να αποφυλακιστεί.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM