Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι επιστρέφουν γαμήλια δώρα αξίας 9,3 εκατ. δολαρίων - Τι συνέβη

Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι επιστρέφουν γαμήλια δώρα αξίας 9,3 εκατ. δολαρίων - Τι συνέβη Facebook Twitter
0

Δύο εβδομάδες μετά τον γάμο τους, ο πρίγκιπας Χάρι και η Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ επιστρέφουν «υποχρεωτικά» γαμήλια δώρα συνολικής αξίας 9,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Express και του Harper's Bazaar η κίνηση των νεόνυμφων δεν οφείλεται φυσικά στο ότι δεν τους άρεσαν τα δώρα αλλά στην πολιτική του βρετανικού παλατιού, που θέλει να αποτρέψει επιχειρήσεις και ιδιώτες από το να διαφημιστούν, εμμέσως, με τα δώρα τους στο ζευγάρι.

Όπως υπαγορεύει το πρωτόκολλο, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν μπορούν να αποδεχθούν δώρα παροχής φιλοξενίας ή άλλων υπηρεσιών, που θα μπορούσαν να δώσουν την λάθος εντύπωση ότι οι γαλαζοαίματοι είναι «υποχρεωμένοι» προς τον δωρητή.

Ένα παράδειγμα που μεταδίδει το Express: η εταιρεία Bags of Love έστειλε στο ζευγάρι ασορτί μαγιό, με την ελπίδα να τα φορέσει στον μήνα του μέλιτος.

Άλλα δώρα που φέρονται να έλαβαν οι νεόνυμφοι είναι παραμονή σε ξενοδοχεία και θέρετρα και υπηρεσίες.

Όμως κατά παράδοση τέτοια δώρα από εταιρείες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, αν δεν αποτελούν ενθύμια από κάποια επίσημη επίσκεψη, γάμο ή άλλο γεγονός.

Για τον λόγο αυτό, ο Χάρι και η Μέγκαν κρατούν τελικά μόνο όσα δώρα δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν έμμεση διαφήμιση.

Μάλιστα το πρωτόκολλο απαγορεύει στη βασιλική οικογένεια να αποδέχεται δώρα από μεμονωμένα άτομα και ιδιώτες, όταν υπάρχουν αμφιβολίες για τα δώρα ή κίνητρα των δωρητών.

Αρκετές εβδομάδες πριν τον γάμο τους, στις 19 Μαΐου, ο δούκας και η δούκισσα είχαν ζητήσει αντί γαμήλιου δώρου, οι προσκεκλημένοι τους (και μη) να κάνουν μία δωρεά σε κάποιο από τα επτά φιλανθρωπικά ιδρύματα που είχαν επιλέξει.

Οι περισσότεροι συμμορφώθηκαν με την επιθυμία του ζευγαριού, όχι όμως και η βασίλισσα Ελισάβετ που, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε δώρο στους νεόνυμφους μία υπερπολυτελή κατοικία μέσα σε μία τεράστια έκταση, στο Σάντρινχαμ.

Αντίστοιχο άλλωστε ήταν και το δώρο που είχε κάνει στον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον, όταν είχαν παντρευτεί το 201

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM