Οκτώ γυναίκες κατηγορούν τον Μόργκαν Φρίμαν για σεξουαλική παρενόχληση

Οκτώ γυναίκες κατηγορούν τον Μόργκαν Φρίμαν για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
EPA
0

Το Χόλιγουντ κλονίζεται ήδη με το τσουνάμι καταγγελιών που ακολούθησε τις καταγγελίες για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν και σήμερα το όνομα του Μόργκαν Φρίμαν έρχεται να προστεθεί στη λίστα.

Σύμφωνα με έκθεση του CNN, οκτώ γυναίκες κατηγορούν τον διάσημο ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση ή ανάρμοστη συμπεριφορά.

Το CNN ήρθε συνολικά σε επαφή με 16 άτομα που μίλησαν για «μοτίβο απρεπούς συμπεριφοράς» από τον 80χρονο πλέον ηθοποιό, τόσο στα πλατό των γυρισμάτων όσο και στο εργασιακό χώρο της εταιρείας παραγωγής Revelations Entertainment που έχει ιδρύσει.

Η συγνώμη του Φρίμαν

Λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις, ο Μόργκαν Φρίμαν ζήτησε δημοσίως συγνώμη από τις γυναίκες που τον καταγγέλλουν για τις ανάρμοστες κινήσεις του, υποστηρίζοντας πως δεν ήταν στις προθέσεις του να τις φέρει σε δύσκολη θέση. 

«Οποιοσδήποτε με ξέρει ή έχει συνεργαστεί μαζί μου, γνωρίζει πως ουδέποτε θα προσέβαλλα συνειδητά οποιονδήποτε, ούτε θα έφερνα κανέναν σε δύσκολη θέση», δήλωσε ο Φρίμαν μιλώντας στο Sky News.

«Ζητώ συγνώμη από οποιαδήποτε έκανα να νιώσει άβολα - δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου», συνέχισε ο Φρίμαν. 

Μεταξύ των γυναικών είναι και τρεις δημοσιογράφοι, που κατηγορούν τον Φρίμαν για απρεπή σχόλια για την εμφάνισή τους και ανάρμοστη συμπεριφορά, ακόμα και κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων του Αμερικανού ηθοποιού.

Η Χλόη Μέλας, δημοσιογράφος του CNN που συνέταξε εν μέρει και την αναφορά κατά του Φρίμαν, καταγγέλλει πως ήταν έξι μηνών έγκυος όταν ο Φρίμαν την είχε χαρακτηρίσει «ώριμο φρούτο» πέρσι.

«Προσπαθούσε να μου σηκώσει την φούστα»

Μία βοηθός παραγωγής που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας στο CNN, υποστηρίζει πως κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Going In Style, του 2017, ο Φρίμαν την άγγιζε συχνά και σχολίαζε με απαράδεκτο τρόπο την εμφάνισή της επί μήνες.

«Διαρκώς προσπαθούσε να μου σηκώσει τη φούστα και ρωτούσε τι εσώρουχα φοράω», είπε η γυναίκα στο CNN, που θυμάται ότι ο Φρίμαν τελικά σταμάτησε να την παρενοχλεί, όταν ο συμπρωταγωνιστής του Άλαν Άρκιν του ζήτησε να σταματήσει.

Οκτώ από τα συνολικά 16 άτομα με τα οποία επικοινώνησε το CNN, δηλώνουν ότι έχουν υπάρξει μάρτυρες αρκετών περιστατικών ανάρμοστης συμπεριφοράς του ηθοποιού.

Με πληροφορίες από CNN, Business Insider και Sky News

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM